Monday, December 13, 2010

MUA: thanks to Pak Ijat & Nasha =)

wahhh tajuk ;)... ni antara tajuk yang ramai b2b sukee..tak sah kalau blogwalking tak klik label ni.. betul tak? :p

Kalau sebut pasal MUA, yang famous among bloggers semestinya Tiar Zainal, Sue Cantik, Ayang Kamel, Naza Derina, Kak Liza, Lova.... susunan mengikut tahap ke-berangan-an nak amik mereka..my top choice of cozla si Tiar ;p.. ni angan2 sebelum kawin ye!

dah ramai sgt yang review pasal diorng ni so xperlu la nak mengulas pjg lebar. my opinion, Tiar zainal dengan solekannya yg nampak 'nude' itu (ala2 pucat gitu tapi cantik n nampk moden, bley?) aku sukee...
si Sue Cantik - ofcoz membuatkan kamu nampak sgt CANTIK macam barbie doll cthnye latest bride kita, heed
Ayang Kamell - ni pn i suka sgt..u'll look like a sofisticated bride.. ada class!
Naza Derina & Kak Liza - solekan yg natural yet very sweet n fresh... =)

okayla..NONE OF THEM are my MA.. berangan je lebih kan.. tsk tsk

My mua??
Thanks to Pak Ijat & Nasha sebab make me cantik  =)



actually i dah book mua for nikah 3month before hari nikah, rate dia sangat affordable and her touch pun not bad, tak sampai 400 pun.. then for sanding, i plan nak hire one of the MUA above (of coz within my budget la tapi........

yang malang nye, i have to cancel all the booking and the plan too. tak pasal-pasal kena marah dengan mak sebab booking xbgtau dia T_T, she got her own plan. Nak kata sedih,  i takdela sedih sangat sebab Pak Ijat & his team makeup pun ok, cantik....harga pun lebih kurang je. cuma... cuma...

my deposit burnnned! nasib baik secured untuk nikah je T_T

so kesimpulannya, uollz.. pls include your mom in the loop jugak ok... i tau ada mak yang jenis tak kisah, dia serah bolat-bolat kat anak.. tapi mak i, dia seronok nak involve majlis kahwin anak dia.. kuasa veto di tgn dia ;p

macam mak pulak nak kahwin ye mak?hehee..
apapun, sebagai anak kita kena bersabar, tu je, sabarrrrrr....

p/s: sayang mak!! sayang en husband jugak! =)

btw.. Izatt & Nasha are highly recommended! you guys did an amazing job! lagi-lagi tang rambut, SUKEE! =)


Thursday, November 25, 2010

Peristiwa Akad Nikah & Sedikit pesanan buat B2B :)





Tarikh: 31 July 2010
Masa: 8pm - 11pm
Tempat: Kediaman Bonda & Ayahanda, Kg Pandan KL

Dah nk masuk 4 bulan. Sebelum peristiwa bersejarah ini dilupakan, rasanya elokla kau rajinkan skit jari jemari ni untuk menaip!

oopss sorry dear... reminder untuk diri sendiri sebenarnya :p

Cuak.. berdebar.. overly excited..hepi.. xsabar.. itula perasaan pada pagi 31 July.. but mostly perasaan NERVOUS yang paling menguasai. Dari pagi sampai  la saat di ijabkabulkan..rasa dada bagai dihimpit-himpit, serius!  macam nak ambil SPM je.. T_T*tetiba

Pesanan untuk b2b,
Tenangkan fikiran & minda korang. make sure semua preparation settle at least sehari sebelum majlis (aku tau yg ni susah skit but plzz try!). Biar ada ruang untuk mental kamu BERSEDIA. Jangan biar benda remeh temeh mengganggu.

Bersedia dari apa? if u ask any brides, im sure they has their story of something went wrong on their wedding day..bagi aku semua itu dugaan dari Allah. Tak kiralah kecil atau besar ujian tu.. kena Redha..jangan stress out and mengada-ngada nak jadi bridezilla pulak time ni...

nothing in life is perfect especially when you organize big event macam ni.. just remember ada rahmat lagi besar tuhan kurniakn untuk kamu iaitu

saat kamu berdua sah menjadi suami isteri. Enjoy the moment and cherish them! 

Perasaan ni aku susah nak gambarkan macam mana. sangat syahdu.... so enjoy your day & turn OFF yr bridezilla mode ok!


dugaan utk aku? sila layan gambar ini..


'blackout' selepas 5-10saat hubby terima lafaz nikah (nasibla 1 kali lafazje).
Kami mungkin akan berakad nikah dlm GELAP klu 2 kali lafaz
ketika lafaz takliq dibaca

Suasana ini berterusan sampai pukul 2 pagi. Majlis berinai pun kami bergelap k. Semua tetamu ber candle light dinner malam tu =) hoho.


time ni blackout okay.. dis one using dslr so langsung tak macam blackout!


Aku ngaku, ada sedikit rasa kecewa masa kejadian tu.. TAPI sekejap je becoz Hubby is the best with his comforting words (",).

Lagipun, its OUR day kan, I should be happy!


Enjoy your big day guyzz!! Any incident or mistakes that happen to you didnt ruin your weddings okay! They actually added the imperfection with some joyful and blissful feelings for you to remember when u grow old nanti :)

Tuesday, October 5, 2010

2 months old




Ok.. it’s been 2 months.. 2 months as her wife.
Seriously, I feel complete now.
thank you Allah for this beautiful marriage ..
I’m still learning.. learn to adjust with this new marriage life..
learn to adapt..
 to accept..
 & to compromise..
Marriage teach me alot of things..
Semoga Allah permudahkan segalanya untuk kita sayang . Amin..

i love u kamarul faisal bin md ali & happy 26th birthday!   (",)
02-10-10

Friday, October 1, 2010

sneak peek.... me with my reception dress

Finally...Im wearing The White Dress a.k.a White Kebaya Dress :P


click for larger view


back view of the dress


more pic to come ;)


 ps: all pics snap by BIL.. tq abg sham

Tuesday, September 21, 2010

Salam Aidil Fitri



Salam Aidil Fitri untuk semua :)
Salam Aidil Fitri to all bloggers here especially b2bs & ex b2bs! I know, I know… dah 12 hari raya baru nak wish kan.. apakah??… Nway, raya sebulan kot so we have another 17 days more =)

Sangat malas nak kerja, still in mood raya, plus mood pengantin baru lagi T_T.. plzzz, I really need a day off. No. A week off actually, it sound better :P … 1 minggu cuti raya memang tak cukup! *budak tamak* I wish I have another week off so I can just REST with HIM beside me. Cukup la rumah2 sedara kami pusing sepanjang raya ni.. penat dan menggemukkan .. :P

I spent my 1st raya with both sides of families and im so grateful to spend the day with u guyz.  (",)
Terima kasih Ibu, Ayah, Arif, Shasha & Boboy. Terima kasih kerana melayan anggota keluarga baru ni dengan baik sekali (",)

p/s: kali pertama beraya sebagai suami isteri lagi2 dengan inai masih lagi di jari. Sangat membahagiakan ....hmmm (sayang... duit raya saya??.. :P )

Thursday, September 2, 2010

My Reception Dress & the story behind it..

okay.. ni dia baju bersanding yang membuatkan i sampai tak tidur malam tu..


dengan bantuan si suami setelah ternampak isterinya terbaring/terguling mengambil gambar, maka terhasillah gambar yg lebih terang & jelas dibawah. thanks hubby!

Reception dress

bear in mind, baju ni dah siap... dan semua gambar baju ini baru saja di snap-.-" . So maafkan jela kalau ternampak komot/kotor di sana sini..belum hantar dry clean lagi T_T

ok, masa 1st fitting, lidah jadi kelu once i tengok baju tu.. kelu bukan sebab terpesona tapi sebab terkejut! lagi seminggu nak kahwin so i expect baju tu dah siap 90% la.. tapi tak! tak serupa langsung dengan design yang i nak...

i choose to have kebaya indon cut with 1 piece dress inside. i've asked for chiffon lining for the baju sebab i taknak nampak kulit i yg cokelat dan tak putih ni..  tapi apa yang ku tengok...
  • baju tak serupa kebaya indon langsung.. more to kebaya nyonya. xsuka! kelebihan kbaya indon pada saya sebab ia boleh menutup keseluruhan punggung anda yang tak berapa sempurna tu. :P
  • baju jarang gila.. lining for the lace.. dia lupa!  membuat kan aku nampak kurus (betul macam skeleton..isk)
  • baju longgar & takde beadings langsung.. ni boleh di maafkan kot sebab baru 1st fitting..
just imagine me yang kurus dan yang tak berapa putih ni memakai baju kebaya yang sangat jarang.end up... tak cantik langsung.

so, he have 3 day left to fix all these..

i balik umah tak senang duduk, hati benak dan menangis tak usah ceritala.. the next day i called him and i betul2 luahkan apa yang i tak puas hati dan minta dia betulkan semua. (masa fitting susah nak luahkan betul2 ketidakpuasan hati ni, takowt ternangis depan dia ..haha!)

i came the next 2 day for final fitting... and alhamdullillah baju menepati apa yang i nak.. hanya tinggal nak tambah beadings je. 

to all b2bs, ask yr tailor/ designer to have the 1st fitting at least 1 month before the wedding.. so at least ada byk masa untuk alteration dan yang paling penting seri muka u tak hilang disebabkan muka berkerut memikir baju taksiap dan majlis lagi seminggu? Ya Allah..nightmare tahu?..

for my case . i dah minta utk siapkan sebulan sebelum. apa dia jawab?  "buat cepat2 nanti tak cantik, u nak ke baju kawin u tak cantik?"... huh.. aku redho...


p/s: designer ni memang jenis buat baju last minute.. so, sesiapa yg kuat hati, bolehla hire dia... kerja2 beadings dia memang meletop... tak percaya? lawat la butik dia =)

Tuesday, August 31, 2010

My fitting experience...& The Dress


okay, since SCR dah start blogs 'bout her 1st fitting experience, hati ni rasa terpanggil-panggil nak cerita my experience pulak. yes.. its my 1st experience too.. bezanya u blom kawin, i dah sebulan kawin n still malas tahap gaban nak update my wedding.. =P

i salute u k sbb tenang menghadapi situasi 1st fitting tu.. not like me, MENGGELABAH tak tentu pasal..
dont blame me. ;P.. tak pernah seumur hidup aku baju nak kena fitting2 bagai nih..1st fitting la, 2nd fitting la... apa2 je lah...tempah baju pon jarang.. *saya suka readymade*

my 1st fitting.. i can call its a nightmare experience. i dont mean to exaggerate here tapi sampai kau tak boleh tidur malam, menangis n kacau tunang kau pukul 3-4 pagi macam dunia nak kiamat je gayanye *hello..tak boleh call nanti2 ke? dia pon nak keje*
TAK BOLEH, i just cant.. dada rasa benak sangat fikir pasal wedding dress tu...sampai satu tahap i dah nekad, i akan sewa baju lain kalau dress tu still hampeh *giler*.. mmg btl2 nightmare!  to fiance aka my baby hubby now =), sorry kacau awak pagi-pagi buta. kalu awak tak jawab, memang saya call non-stop sampai awk angkat hari tu! heheee..

before i proceed to the *nightmare*story, i like to reveal who's the vendor a.k.a designer for my dress, reception & nikah.

its Gezal Mihat.

Eventho my 1st fitting macam hell but he manage to make me feel relieve and i start to fall IN LOVE~~ with the dress right after i dress up myself on the final fitting. fuhhhh...lega sangat2...I love both dress. =)

THE WHITE DRESS finally worn by me on our special day. (thank God i tak payah sewa baju lain)
Thanks him too for making my dream wedding dress come true.... (dream la sgt ...haha)

berbalik kepada kisah fitting itu, i pergi butik dgn harapan baju siap 90%. Lagi seminggu kot, of coz expectation tinggi.. i 1st wore baju nikah. i choose to have an empire cut dress along with selendang.  
baju okay, saya suka...macam yang dibayangkan.. just to add more beads on the waist and neckline..

and the results....

Baju Nikah

My nightmare begin when i looked at my reception dress...
to be continued :P...
next entry k!...

p/s: baju diatas sampai sekarang belum dry clean lagi T_T. both pic berjaya di snap oleh saya pagi tadi @9.++ am

Friday, August 13, 2010

Teaser: Akad Nikah

Alhamdulillah.. syukur pada Allah… semuanya dah betul-betul selesai. I cant believe everything become reality.. paling tak percaya -> aku dah jadi isteri orang :P. yihuuu..ehee



Ya Allah Ya tuhanku aku bersyukur sangat. Secara sahnya kami bersatu dibawah keredhaan Mu. Biarlah penyatuan ini Kau pelihara sampai ke syurgaMu.. Ameen


Lebih kurang 3 minggu sejak akad nikah tu.
Banyak sangat benda nak cerita…
Banyak sangat hepi moment yang nak di share..
And too many people to thank to..
Abah, mak, akak, my BIL, abang, my SIL, Lina & Eg.. majlis tak bererti tanpa kamu semua … awin sayang sangat korang ! ..


Will start with these two pics. Taken during solemnization.

Abah & Mak Terchenta...


Us with the hantaran. See the white roses on our left? hantaran from me to him  :)


p/s: just right after my hubby lafaz terima nikah.. the light went off.. the whole residential totally blackout..  the above pic taken masa blackout! ohh i love my wedding...  :p Will talk about the whole story soon

Monday, August 2, 2010

Alhamdulillah

Alhamdulillah
31 July 2010.....  I'm officially his wife now (",)

Mazuin & Kamarul

Saturday, July 10, 2010

teaser




been very busy for the past few weeks.. kerja ofis just like hell. Nak kejar kpi lagi, dengan wed prep lagi.. letihh, sangat letih.. okla, bukan tujuan nak membebel panjang di sini.
hanya gambar diatas menjadi penyejuk hati aku di kala ini.. (",)

yes.. its my invitation card.. to queen, i told u.. Its PINK! hehe.. aku suka, suka sangat.. just like what i imagine my card gonna look like. simple yet lovely.

and the flowers.. im using it as my decor for the hantaran. no fresh flowers like i use to say b4. tak sanggup rasanya nak menggodek bunga hidup ssebelum majlis. cukupla pengalaman membuat sirih junjung masa tunang haritu..*letih & leceh*.


21 days more
am i ready?
how about u sayang?
*saya nervous sangat*

i pray and really hope things will run smoothly, insyaallah..



Monday, June 21, 2010

how much the progress so far



Lebih kurang 1 bulan 1 minggu ke tarikh keramat itu.. 


kadang-kadang rasa ohhh tak sabarnye! ...
kadang-kadang rasa oh takut! boleh ke aku jadi isteri yang bagus untuk dia... (siapalah yg taknak jd isteri solehah kan)
kadang-kadang tu rasa nak muntah bila fikir semua wedding prep yang tak seberapa itu
dan kadang-kadang sampai satu tahap rasa tak kesah langsung, malasss sangat..boley?

ok hari ni nak update sikit pasal wedding progress saya yang tak seberapa itu..korang yang nak kahwin dalam 5 minggu lagi ni, items dibawah ini harus settle!..kalau tak, kita muntah sama-sama ok...ermmm, jom kita tengok ...


Perkara yang paling penting, kalau tak buat memang tak boleh kahwin dekat Malaysia:

1) Kursus kahwin
- done (saya buat di sini)

2) HIV test
- done

3) Dokumen nikah
- his/her done. to submit to PPN
- kena make sure book tok kadi a.k.a PPN utk nikah nanti. I've booked masa amik sign PPN hari tu.


and the rest... kita start dgn yang critical dulu la ye dan di ikuti degan benda 'tak buat takpe'..

1)Caterer
- abah yang handle. (deposit paid, to reconfirm the arrangement & warna canopy)

2)Kad kahwin
- done. Tengah distribute ni

3)Wedding outfit
- me done. Fitting-early July/ 3 weeks b4 wedding. Heels provided & mua will provide all d accessories
- him done. to arrange fitting sessio

4)Pelamin and deco
 - done. deposit paid. To reconfirm the arrangement

5) MUA
- done. Deposit paid

6)Photographer
- done. deposit paid

7)Videographer
- no budget! So Abg Sham (merangkap my BIL) plss do me a favor…

8) PA system
- booked. Deposit paid.

9) Entertainment/kompang
- My SIL will take care of it

10) Favors:
- nikah : the boxes ready but the muffins,,errr, omg! tak order lagi..
- sanding : bahulu klasik will be our giveaway. Deposit paid..
- VIP: errrr...errrr.. muntah skarang!
- kids : sponsored by sis..

11) Hantaran:
- for me : 5 dulang completed. Left tepak sireh and cake
- for him : 6 dulang completed. Hanya tinggal sirih junjung, choc and cake(sponsored).
- deco: diy... in progress.. baru siap 1.. iskkk...

12) Bunga pahar
- ordered. To collect early July

13) Ring:
- for him: tempah dekat mek kelate nuuun. To f/up
- mine: guna cincin tunang

14) Bilik pengantin
- bed sheet ready
- curtains xjahit lagi T_T
- lately malas giler nak fikir pasal decor bilik ni...tolong!

15) pengapit L/P
- P: my cousin baby .. omg! kain tak hantar lagi
- L: his cousin  Afiq.. okay. kain dah hantar

16) wedding cake
- included in catering package

17) Hand bouquet:
- nikah/sanding: included in package.

18) Spa package
- start booking early July. Proceed week before wedding.

19) Honeymooning
- bulan madu di atas katil saja... :P
- rancangan ke pulau terpaksa ditangguhkan.. sabtu kahwin, rabu dah puasa..cmne tu? lagi2, musim pulau ditutup pulak tu. HIKMAH:  jimat duit hang tau dak..   (senyum dalam duka... iskkk, ) Alahaii Redang ...tunggu kami tahun depan yerr.........


p/s1: simpanan di takat bahaya sekarang ni
p/s2: to en tunang, sekarang awak tau kenapa tunang awak ni asyik ngomel2 kucing/ tensi2.. pening tau handle majlis sndiri ni... ape2pn, terima kasih sbb sanggup jadi mangsa lepas geram saya.. (",) saya sayang awak..

Tuesday, May 25, 2010

waxing anyone??


Mesti ada antara korang yang ada masalah macam saya.. bulu –bulu  yang sangat-sangat  tak diundang tumbuh merata2 kat badan kamu? Badan? Tehee,  bukanla..  yang saya nak tekankan dekat sini adalah bulu-bulu di kaki. Perlu ke crita? Perlu! Sebab ada cerita disebaliknya yang perlu saya kongsi..  Pada mereka yang tak mengalami masalah ni, ANDA sangat BERTUAH! Tapi… 

Reminder:  untuk adik-adik sekolah menengah or sekolah rendah mahupun b2b yang tak mengalami masalah ni, JANGAN SESEKALI  usik bulu kaki kamu (haha, sengal ayat aku) . Maksud saya, jangan sesekali ada niat nak shave/wax/thread even guna cream remover sekali pun. Anda pasti menyesal sebab yang akan tumbuh selepas itu dah tak akan sama dengan bulu asal yang Tuhan dah bagi sebelum tu.  T_T

Kenapa saya sebut budak sekolah? Ini disebabkn masa zaman sekolah menengah lah saya dengan jayanya telah melicinkan kaki saya daripada bulu-bulu halus itu… punyalah bangga time tu sebab LIHATLAH KAKI KU YANG LICIN.. (padahal  nak ikutkan, takdelah obvious sangat pun bulu kaki kau sebelum tu, mcm bulu tangan jer.. Kau tak tau bulu spesis apa yang akan menghantui hidup kau lepas tu.. damn!

Nak dijadikan cerita, masa form 3 saya terjumpa cream remover kepunyaan kakak saya. Senyap-senyap saya sapu dkt kaki. Okay ..saya terpengaruh dengan iklan Veet dkt TV! Sangat naïf aku masa tu…. Lepas tu, hamikkkk… yang tumbuh lepas tu sangat tak bley blah… memang menyesal! 

Since then, waxing & plucking memang jadi rutin bulanan saya.. :P tapi bukan di salon but I manage do it myself! Hanya beli waxing strip di Watson (Veet or Nair). I beli Veet..normal price RM26 but you can get  RM21+ during sales…dan saya hanya beli masa sales sahaja! Sebab 1 kotak memang tahan berbulan2… I usually used 3 strips for both legs (I guna sampai lutut je, 1 strip boleh reuse 6x at 1 time)…  so,  bulu takkan tumbuh lebih kurang 2 bulan(ikut gen/hormon jugak).. kalau tumbuh sikit tu, I just pluck it out or biar saje  , sebab I bukan jenis yang pakai short or skirt, jadi xde siapa nak tengok :P … bila mata dah sakit tengok kaki yang bersawang tu, baru I start wax balik.. 

fyi, if u go to any salon, they will charge u about Rm30-70 for half leg and Rm 50-100 for full leg… haihhh.. buat sendiri sudah…

Macam mana  tangan pulak? Bagi saya tak payah la start buat…  lagi susah nak jaga and maintain… takkan kau nak berlengan panjang even kat rumah pon?

Emm.. satu lagi. Its about facial hair, lagi-lagi dkt upper lips..kwn2 kata saya punya tak obvious sangat tapi sakit jugak mata bila tengok cermin & terperasan misai halusku…serius menci! teringin nak buat threading, tapi bila fikir balik, once u dh start buat, then u kena selalu mantain, kalau tak, makin panjang+tebal la yr upper lips hair...so,cancel!. lagipun mr fiancée saya tak bagi, nak ke tumbuh misai macam dia nanti??

ohhhh tidak!!!!

Thursday, May 20, 2010

apela nasibbb....

ada 2 benda yang berlaku semalam... yang best & yang tak best ...
ok, start dgn yang best dulu la yer...

semalam genap 7 tahun usia perkenalan kami and to my surprise, kol 12 pagi semalam en tunang kol wish.. =) umak ai, tak pernah2 si dia tido lewat..yelaa, hari-hari kena tido awal, org tu bekerja ulang alik semenyih-kl so pukul 5 dh kena bgn.. SAYA? si dia dh sampai ofis, saya masih sronok membuta..(keluar rumah 7.40am so agak2 pkl brape saya bgn yer?) heee...

sayang.. if u read this, saya tgh perlahan2 nak biasakan diri bgn pagi seawal-awal pkl 6 dan selewat-lewatnya kol 6.20am..cehhh (haha..jgn tanya kenapa bkn 6.30) ... but plzzz jgnla minta sya bgn pukul 5... (wahhh teroknya aku) so nanti harap2 sempatla saya nak prepare bfast untuk awak sblm pergi kerja tu... klu tak sempat kita bfast luar sudah :p

okay, yang tak best.........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

my hphone masuk jamban semalam! Benci! tak sempat nak selamatkan kau ... slalunya aku sempat je nak capai.... time ni jugakla kau nak jatuh kan? tunggula aku dah kawin klau nak jatuh pun....... ishhk..

p/s: kepada en tunang, thanks for the video.. xsempat lagi nak tgk sbb line ofis macam ntah apa apa..

Thursday, May 13, 2010

The Date changed...

Darling fiancée baru call tadi.. lepas lunch hour & pagi2 sampai je office memang waktu kami 'on call' …heee

pagi- sbb si gedik mau cas tenaganya sebelum buat kerja…  :P
tenghari- serius..lepas makan mengantuk kan? So ubat paling mujarab..call dia =D
tengah berbual2 dan terkekek (mau full bar nih!) tiba2 dia ingatkan I yang tak update wedding date kami di tepi tuh.. Sorry sayang, saya lupa (",) So peeps, since my reception will be at home instead of that 'dramatic hall', abah had decide to change the date... 

Nikah: 31 July 2010
Reception: 1 August 2010
Bertandang: Remain

Beza 1,2 hari dan nasib baik mua and mamaRoy ok..takde yang clash.. lega...

p/s: takjadi jumpa OP untuk letak deposit.. rupanya salah send sms daaa..ter send ke cina kabinet yg buat kabinet dapur kami.. T_T ..haha.. nvm, dah arrange next week... :)




Tuesday, May 11, 2010

progress & May TO DO List

Okay.. Ticker menunjukkan lagi 2 bulan 3minggu.. *pheww* mahu stress aku… major things semua dah cover except for OP, PA system/entertainment n kad kahwin.. the status as for now..
  • OP- to secure the deposit tomorrow..
  • PA system/entertainment- mak dah semangat nak book dis grup dari Sepang... aku pun tak paham.. caklempong?? cempuling?? haha.. i'll let her handle this.. but please mak, jgnlah mahal sgt.. me blh topup 500 jer
  • kad kahwin- i'm happy with the final artwork :) ..hanya tinggal nak add nama abg je..   TQ abg rizal sbb sabar melayan kerenah saya ni, 3 kali tukar tapi tak pernah dia buat muka fed up, senyummm je.. =).. hehe I salute you! 
So untuk bulan Mei ini i hope i can cover all these things:
1. Bilik pengantin- curtain & bed's sheer mesti siap dijahit..
2. Hantaran- at least diy 1 hantaran per week
3. Diy nikah favor box
4. To remind mamaRoy... bila blh measure baju untuk tunang saya nih?

Thursday, May 6, 2010

Hhmmm...

Ohh.. I suka buat entry  basi..  most of my post published here actually happen weeks bfore but bcoz of me yang super duper siput yang malas nak menaip..so maafkan  jela yeh…  :p

We went to jakel last week.  Mission to buy materials for bilik pengantin COMPLETED..  *lega*…  tought to buy all those things at Nagoya at first but since our Mama Roy dkt Jakel, so we straight went there. Owhh..Mama Roy is our decorator and he will be doing our pelamin, stairs décor, hermm .. baju for my beloved fiancée. We just call him Mama and my mom paksa dia helping us with home décor and bilik pengantin nanti.. heee ;p. 

So with him around, we thought boleh la dpt discount 45% macam kami dapat di SSF dulu. Yes people! I got his price, 45% less when buying my artificial flowers for hantaran décor..  Jimat aku…But the sad thing is we only got 15% less jek at jakel…  takpela, better ada drpd takde.. =)

For me I think Nagoya is a good place if you want to buy those things like curtain, backdrop for your bilik pengantin and seangkatan dengannya.. Best price lagi, way better than jakel…   base on what Mama told us, we can get cheaper price at Nagoya. The sheers that we bought at RM23/m actually we can get RM15-17/m  at Nagoya, barang sama n kualiti pn sama… ??? so people… u judge sendiri  la ye…

Cakap pasal Mama ni, dia dah re-quots the price for pelamin. Thank you Mama  =).  Duit lebih tu bolehla bayar utk deposit OP nanti

During last week jugak I dah beli pen untuk en. Tunang.. pen ni akan duduk bersama Moleskine dkt hantaran nanti..left to buy wallet+belt, shoes, and ring for him…. Ermm… rasa-rasa wallet/belt brand ape ye sesuai utk hantaran ye?

pic tiada kena mengena dgn hntaran saya.. bunga tu cantikkan? the bride order terus dari cameron..


p/s: will receive the artwork for our invitation kad tomorrow..  moga Allah permudahkan jalan…dah 2x tukar ni… haishhh

Wednesday, April 28, 2010

Bila diri perasan ada hubby....


Tag ini khas untuk sesiapa yang da ber'hubby' sebenarnya.. tapi nak jugak jawab.. hehe.. dari mana i cilok pon tak tau.. dah lama simpan, jadi harini i nak reveal! 

1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
Kelas 1F5. Matriks N9  =)

2. Love at first sight?
Tak kot..ehee

3. Who is he when the 1st time you met him?
matrik's student..Hari2 jumpa dlm kelas tp xpernah pun tegur kite..haha

4. How long it takes for him to ask you out for a date?
 
last day in matriks baru dia ajak jumpa...so, about setahun la kowt...knp lama sgt yang?hehe

5. First place dating?

- KLCC... di bawah pokok near the  kids pool .. :p owhh..sgt tak bley bla.. but really, i miss that moment =)

6. How he proposed?

-tak nak crite la yehh...

7. Special date with your hubby?

- 19 May 2003.. 

8. Changes that he asked you to do?

- *dont be careless*...ni la kelemahan i dari dulu lagi...lupa itu ini, slalu tertinggal barang la... how clumsy am i! 

9. What is about him that you love so much?

- the way he cares 'bout me..  he knows how to make me lough and of coz  he is the one who can cheer me up bila tiba hari-hari 'mendung' itu .. haha

10. What is about him that you wish he would change?

-plz control your temper sayang.. & kempiskan perut skit boleh cayang?... owhh kejam nye i.. ehee

11. You will lose your mind and crack your head when he..

- didnt pickup my call when i really really need him..ehmm, i mean when i really miss him... :)

12. You will smile through your eyes for the whole day when he....

starts playing the guitar.. =)  see.. thingking of him playing gitar pun blh buatkan i senyummmmmm...

13. Complete below sentences,  
"My love towards your hubby is as big as....his love towards me but a little bigger bley??" =)

ok.. i rasa macam nak pass tag ni la...so, kpd pemilik blog di bawah, sila ambil perhatian!..
anda tahu siapa anda...jawab jgn tak jawabbb... :)


i is miss bride-to-be ....  wish u luck on yr fitting session!

ini perempuan jujur.... haha..ada dad-zilla jugak ye. biasa lah tu.. janji kawin..

The Wedding Dream...  Your wedding dreams already come true..congrats on your beautiful wedding ida..

MY HEART BEAT.... sangat best bila ada ayah yg suka buat lawak ni kan? owwhh my dad sgt seriussss... takowtt

spread my happiness....i pray for u.. :) jgn lupa review bks telur tu!

My square cut ring .... happy birthday dear!

dan bila kau lafazkan cinta itu untukku... dear, u boleh minta sesiapa pos kan.. i teringin nak diy pomander, i'll let u know bl i beli, boleh je tolong pos kan =)

Infinite Love Story, hak milik kami... good luck in yr exam!

All about her preps to become a bride... good luck in yr exam too!

Tuesday, April 20, 2010

kita hanya merancang..



ayat ni mmg sesuai untuk gambarkan keadaan aku sekarang...serius..betul-betul terasa dengan kenyataan ni.. apa yang kita rancangkan walaupun se organize mana pun rancangan tu, kalau tuhan kata 'tak jadi' maka tak jadi lah ia... sgt sadis kan? menangis aku... T_T

kena redha.. tu semua tuhan punya kerja... kita hanya merancang...


akhirnya...
majlis resepsi aku akan berlangsung di rumah saja...


itu dah kehendak abah.. dia kata "dah tak sempat...kita buat kat rumah je la"
hati sgt2 kecewa (terasa berat sgt dlm dada.. mcm frust menonggeng la)...lps tertonggeng, terkelu pulak dah...terus kata kt abah."ehmm OK".. padahal b4 this, dgn mak punyala merayu pelbagai, still nak hall jugak.. tapi dgn abah terus OK *pelik*  - itulah ajaibnya suara sang lelaki yg dipanggil abah ni..

sejak drama dgn caterer itu dah banyak hall yg aku cari.. call here and there but all can i say semuanya fully book..what do u expect, lg 3 bln kot...yg ada pun alahai... mahal... RM 25-50/pax , kalau 1000pax dah over budget kn? tak sesuai.. boleh je nak limit kan our guest to 500pax but.. no..no.. this is soo not ME... rasa sangat tak best bila kena limitkan tetamu ni... the more the marrier... :)

lepas  abah cakap camtu, terus masuk bilik... apalagi, terus berhingus...huuu T_T kuyup bantal...bila mak masuk, lagi lenjun bantal... "maira kecewa mak"... ada drama kat situ.. n en tunang call lepas tu..abaikan... :p

antara sebab kenapa saya frust...
  1. 1stly... banyak benda kena fikir lagi...caterer,canopy, and so on... lagi-lagi dah book vendor for pelamin, dress, MUA... mua ok lagi but pelamin we have to discuss all over again... the vendor dah very kind enough quot us with such reasonable-price for pelamin dewan (ni pun setelah puas memujuk rayu/tawar menawar) ..  seems we hv to make him cut down the price lagi la..pelamin rumah? lg murahkan? penat nak buat muka kesian lg tau.. 
  2. 2ndly.. xnak susah kan mak n abah... penatnya lain bila buat kat rumah ni...dah merasa dulu masa wedding akak and abg
  3. 3rdly.. rasa nila sebab utama kot..hee *malu* tipoola kalau i kata i tak berangan cmnela wedding nanti.. since abah booked the hall lagi dah berangan itu ini..

me with white dress yg meleret.. walking to the dais along the walkaway~~

               nahh  (harus berangan klu walkaway cmni)

with en suami at car backseat menuju ke dewan.. and pasukan kompang and guest menunggu ketibaan kami... keluar kereta nak jalan cmne ye?tak tersangkut ke kain meleret aku  ni... nak senyum cmne?.. famili pulak nk tunggu mana ye? nak start kompang bila? kena ada rehearsal ni... bla~ bla~

berangan punya berangan ...tak sedar dah 4pagi..  haru esok nak kerja t_t

kalau dah buat kat rumah meaning NO to kain meleret, NO red carpet... dok diam-diam kat rumah tgu bakal en suami je dtg.. tula...aku faham sekarang, tak guna kita berangan sangat takut angan tak kesampaian... macam jadi  kat aku ni... teringat kursus kawin  hari tu- ustaz pesan bersederhana dlm apa jua perkara..so lepas ni jgn berangan lebih-lebih ok!

terfikir juga aku sorang je ke yang berangan ni?... b2b lain pon berangan jugak ke rasanya?
takpe takpe...berangan skit2 je and berangan yang more to planning ok kot.... *sdp hati kan?* =)


ps: terima kasih kepada en tunang yang pandai menenang kan hati ni.. saat nikah iaitu saat aku sah menjadi isterinya yang dia akan ingat sampai bila-bila...  bukan yang lain-lain.. (",)

Tuesday, April 6, 2010

photog!

Hi! =)

Hari ni nak story skit pasal photog…  actly I’m still searching n hunting for the best OP!  and of cause yg affordable!  Range around 1.5k-1.8k byk dh jumpa, tp nak cari yang the best, meaning  yg boleh capture shots yg ikut taste kita susah kan??  Some nak style candid, portraiture n posing n so on la..
 
Bagi saya  xkisahla nak yg cmne skalipun.. Posing mcm org dulu2 pun saya suka! =) Sgt typical for malay wedding kan? Tapi itulah hakikatnye.. itu mmg trademark kahwin org melayu kita ni..

pic courtesy: here

sorry abg fauzi.. hehe

Samalah macam trademark ni- bungatelur/pahar, bunga manggar, tepak sirih, sirih junjung..bersanding… lagi ape eh? … wlupun benda ni semua x la wajib, tapi tak salah kalau kita kekalkan adat warisan melayu kita ni (abaikan psl posing2 dpn camera :P).. mana yg tak menyimpang, blhla kita ikut…niat kita mestila btl iaitu sekadar menyerikan majlis,jgn ada niat lain pulak..(plz klik here ) apala slhnye tunjuk skit kita ni org melayu… tak GITU?

adat budaya kita ni mahal tau! Sayang klu hilang camtu je… Bak kata Hang Tuah “takkan Melayu hilang di dunia!”  nak ke budaya/warisan MELAYU ni ilang cmtu je?


Dah la MELAYU kita ni dituduh perompak oleh ORG SEBERANG sana.. smpaikan rendang, batik n keris nak diwartakan berasal dr sana???  WTH? sgt sedey!

Jgn menangis pulak bila suatu hari nanti kita dah takde benda yg boleh kita banggakan dgn warisan MELAYU kita sendiri…


hokey2…  sorry.. off topic pulak..huhu  :p

Continue pasal OP ni… takkan la semua gmba kita nak posing kan? at least our OP kna pandai capture shots yg best!  Shots yang mcm mane? Jom share… boleh discuss with yr OP to capture these few interesting shots =):  source: TheKnots

1.       1-Wedding dress hanging on the wardrobe, on the bedpost, or over a chair
2.       2-Bridesmaids/mua doing bride's hair and makeup
3.       3-Bride and bridesmaids getting dressed, applying makeup
4.       4-Mom helping bride with one last detail, such as veil
5.       5-Full-length shot of bride in wedding dress checking herself out in mirror
6.       6-Detail of clothing, shoes, garter, something borrowed, something blue
7.       7-Touching shot of bride with parents during solemnization
8.       8-Touching shot of bride with siblings
9.       9-Bride hugging honor attendant
10. 10-Bride with bridesmaids
11.  11-Bride with all the women
12.  12-Intimate shots of bride and groom chatting with/crying with/hugging parents and siblings pre ceremony
13.  13-Bride ready to go
14.  14-Close-up of bride's adorably nervous mug waiting for his other half
15.  15- Congrats shots: bride and groom hugging, laughing, and crying with good friends and family
16.  16-Bride and groom in limo backseat

Ermm,  my fav no. 4…& no. 7 . 
Teringin shot no. 15 !.. of coz not in the limo.. Tak mampu babe.. Perhaps in some ordinary car :p.




Dah jumpa these 2 photographer.. Until now xdecide lagi...
by end of Apr plisss...

Wednesday, March 24, 2010

aku GERAM!

sakit hati sgt2 bila fikir pasal vendor ni.. sng criter CATERER aku nih...aku nak tujukan pesanan ini khas buat vendor2 di luar sana..
tolonglah hormati mak ayah pengantin bila berurusan.. mereka ni bersusah payah nakkan yang terbaik utk hari bersejarah anak mereka ..
Plzz…layan org tua ni baik2.. aku tak kisah klu kamu lyn aku mcm mana sekalipun tapi mak ayah aku?? tlglahh fikir...kalaula aku aku ada kat sana hari tu, mmg aku dh 'basuh' makcik tu cukup2 (owhh, xbrani kot)..Tolong berfikr sblm berckp!..Abah aku pun ada perasaan jugak okay..TOLONG lahh. Xkesahla berapa kali aku nak minta TOLONG…

jgnlah sombong dan berlagak sgt..Rezki yang tuhan bagi ni sementara je...jgnla treat customer cmni...klu cmnila layanan makcik,tak kemana la biz makcikni.. Ingtla rezeki makcik pn dtg dr customer gak... xde customer, cmner biz makcik nak idupkan???

Sorryla..awal2 pagi dah kluar entry cmni...tapi,.. serius SAYA GERAM... %$@%$^#@!

















Benda ni jadi masa sesi food test kami di Dwn *** Cheras. Mmg dah booking since last year dh..Once u dh book hall situ, then u kna amik jugak caterer di situ..(mmg ada agreemnt antara pihak hall n caterer).. klu x, u kna byr certain amount la..

on catering, abah berurusan dgn anak si Tokey sebab si Tokey xbrp “pandai” nak terangkan pakej2 yang dia sendiri own tu..okla,xkisah,lg sng …anak dia pn nmpak profesional skit..


during the food testing, mak & abah puji lauk dia, sedap... bila org tua dah suka, anak dia ni lagi la suka kan?..wlupn time tu i mkn skit je sbb xselera..nasi dia je yg boleh thn...yg lain biasa jela,.Lauk pengantinn.. wat d u expect ?? ..

ok.. selesai sje makan, anak si Tokey pn beria lah ckp "Kalau pakcik makcik nak merasa menu lain, blhla dtg minggu dpn" pengantin minggu dpn tu amik menu lain dr hari ni... so ada peluang la my parent nak choose yg the best....So hari Ahad lepas mak, abah n adik i pn pergila.. sblm pergi abah siap SMS si anak Tokey ni yg dia nak dtg.. Si anak Tokey pun jwp “datangla”

Masuk2 je café Si Tokey dah pandang semacam abah i.. U all tau tak apa dia ckp??
‘Bukan hari tu dah dtg ke. Food testing ni sekali je… Mana ada dua kali’

Abah i terdiam, mstila tersentap hati org tua tu… lagi I tak thn bila makcik tu ckp depan 3,4 org pekerja dia.
Mak I yg br masuk dkt pintu café pn blh dgr… wth

HELLO makcik.. Ayat-ayat makcik tu seolah2 nak menghalau okay?.. cmni ker u treat customer?
TOLONG la fikir sebelum nak cakp…

Sekalipun makcik xtau yg anak makcik yg menjemput, Sekurang2nya , smbutla customer dgn elok. Ini tidak,masuk masuk je dh kena dgn pandangan semacam… kena lagi dgn ayat tak berfikir tu..Bukan ke org dulu, ‘mkn garam’ lg arif benda2 camni? Garam tak cukup kot kat umah…hoho..

Abah terus je keluar ..nak ikutkan boleh je dia sembor makcik tu… Tapi saya tau abah saya bukan jenis ‘macam itu’.. Dia jenis org yg “berfikir”. Lagi skali…ramai2… “BERFIKIR”

Mak terus tegur si Tokey tu “ Tak patutla cakap dgn Haji mcm tu, anak awak yg menjemput”…
Mak dah ckp cmtu, dia terus ckp “minta maafla, boleh lah nak makan.. makanlah.. makan”.. nmpk sgt fake ok! Nak cpt settle…. Takyah minta maaf la klu cmtu caranya…

Yg Si Anak Tokey ni pn satu… boleh dia cakap “Saya tak tau pulak pakcik yg sms tadi, igtkan customer lain” …Bley? Klu ye pon nak menangkan mak kamu, tak payah la nak ckp seolah2 kamu xmenjemput mggu lps…. Saya dan adik-beradik sendiri dgr OK… Sgt bull&^*&!

Mak n adik tetap makan jugak, xnakla buat drama kat situ pulak.. but of coz selera dh ilang terus

Yang paling best bila mak siap TAPAU rending daging sampai penuh satu polistrin putih tu… hamikkk… :-/ dia tak kesah dah org nak ckp ape… ingat dia hadap sgt? Ni haa dia hadap btl2!Xtau nak gelak ke nak marah… hahaa..last2 aku gelak gak…heheee
COMELLL heheh

Bila dah jadi cmni, kami anak beranak dah tawar hati nak buat kat situ… Pihak dewan xde buat masalah pn tapi tang caterer tu…. Nak bawa caterer lain masuk, xtau boleh ke idak…
Nampak gayanye, kena bersedia husha2 dewan lain.. tp sempat ke?? Yg terfikir skrg ni Pandan Lake Club.. last resort----> RUMAH…

owhh, kesian pulak tetamu nanti dgn kwsn parking yg tersgtla susah..
Kawan-kawan yg singgah sini, appreciate your idea…

ps: Apa yg dipaparkan di sini berdasarkan apa yang mak n adik smpaikan kat aku.. buat renungan utk vendor2 di luar sana... PEACE!
                              

Friday, March 12, 2010

updated! part 2

i'll continue my review on the bridal..

*Butik Lynda Rahim
okay... lepas je kluar dr Butik Bina Kasih, terus teringat kat Butik Lynda Rahim. Ni semua
gara-gara majalah pengantin bwh ni..grrrr..

** I bet all b2bs pn ada simpan keluaran Feb 2010..ni.. Sumpah cantik baju ni.. lagi2 si Linda Langsing yg pakai ni.. hehe














complete view on the dress... T_T..  xbley thn..


















blogwalking helps me alot..i know the renting price would be 4.5k P/L *gulp*..the price include veil and shoes also with accessories..
tapi di sebabkan semangat bridezilla yg meluap-luap nak tgk baju ni dpn mata, i tarik tgn mak masuk..
tak buat appointmt pun okay!! but the BA was very kind enough to entertain us..

okay, dah puas hati tgk kn..so, sila keluar.. :'(
kena berfikir secara waras awin! dgn harga sebegitu, tak berbaloi rasanya.. baju xdpt plus duit hanguss..
tapi kepada sesiapa yang mampu, silakan... klu la aku mampu, mmg wajib aku amik.. =)


***
time ni mmg mak dh siap beli lace, so no wonder la mak 'biasa-biasa' aje kat Butik Lynda tuh.. tp sempat jugak dia belek2 design yg ada, mana tau blh buat contoh baju kawin anak dia... =)

psl lace , mcm biasa, pilihan mak xpernah silap.. the lace was superb.. I LIKE it very much.. mmg my taste...

to b2bs out there, just put believe in your mom... she knows what suits u better...
tapi klu pilihan nya itu melangkaui budget kamu, just pay what u hav and let her pay the rest.. :p
believe me..they wont mind 

***


next, we went to..

*Syomir Izwa
Good testimoni from other bloggers makes me wanna see him...furthermor i mmg nak wedding dress yg nmpak English skit... n he know how to design it.. (base on prev brides here..)
paling best he can work out from your budget.. i directly tell him my bugdet and suprisingly he ok with it! Happy.. =)
Of coz kain beli sendiri utk harga sebegitu...

tips: I tanya range Syomir from some friends yg pernah buat baju dgn dia last year... then i play from there..

So, i tell him the design I want and he sketch them perfectly!...
Dalam hati.." I'll take him..."


dah lega.. happy...
tapi......
tak jadi nak happy lebih2...
 mak pulak nak survey lg..sbbnye
mak kata ..."baju yg dia gantung kat butik macam biasa je"
huh.. boleh pulak
untuk puaskan hati mak, aku tunjuk jugakla gambar baju-baju Syomir yg aku simpan dlm laptop nih..


baru aku tau, org2 tua mcm mak aku kena tgk contoh dpn mata...
dia tak mainla gmbar2 dr internet nih, tak feel kot...
tapi bl ingt balik collection yg syomir gantung tu mmg nmpak biasa...(not sure if its evening or wedding dress)
tapi aku tau, kebanyakan wedding dress dia yg daboom itu mestila pengantin dah bawa balikkn,takkanla dia simpan kot...  

satu lg, syomir akan pindah ke butik baru.. larger than the current one.. (tak igt lak dia kata kt mana)
so, syomir.. if u happen to read this, bolela display byk2 baju u yg meletop tu kat butik baru.. baru la makcik2 macam mak i tu teruja.. hehee

nampaknye...bkn rezki aku nak amik dia


*My official's
recomended by my aunty.. actly makcik i ni ada butik kt wangsa maju, near to this designer butik and mereka ni mmg berkawan...n boleh dpt special pricela ni =) so she ask my mum to come over his place..

masyallah.., baju dia mmg cantik2 belaka...most of his collection dr material chiffon..beadings pn sgtla detail ...  baru aku nampak muka mak excitedd...
lagi2 bila aku try baju kat sana... lagi bertambah bersinar muka dia...

aku tahu mak suka... =) dan yg penting aku pun suka....

terus aje byr deposit... baju nikah + baju reception .... xhengat....
nak ikutkan budget, aku mampu baju reception je.. disebabkan mak beria, ikutkan jela..
but stick to my prinsip la.. just follow my budget, n let her pay the rest,,, hehee..blh kan mak?


design baju nikah mgkin lebih kurang begini...





















taken from here

baju reception kemudian la ye...

sampai sini jela dulu eh.... waarghh penat menaip..

Tuesday, March 2, 2010

updated! part 1

wedding blogs is very addictive....sometime it take hours dpn lappy, penat mata tau!

been a blohhopper since i wrote my last entry sampai blog sendiri pun tak ber update..

sronok baca blog kowang espc my blogger list tepi tuh ;)... and not to mention these few famous bloggers--> anil,diah,WLT,Sabby, Amy, Q&A, spread my happines, zain and lots more.. kamu semua nilah yg membuat kan aku teringin ada blog sendiri apart from you, en tunang =)


ok,..i think i should get my lazy finger to start typing... start updating more often ,plz awin..
"ok ok i'm typing here.." good...
kenapa? tak percaya ka? ( all off sudden teringat iklan tuh)
aku sendiri pn susah nak percaya.. (T_T)


its been 3weeks away and even tho i not updating any of my wedding preps here but i know i've make a little progress..
(ayat penyedap hati T_T)
but takdela se details huda~spreadmyhappiness.
Huda..jgn tak tau, wedding date u sama dgn i ye =) .. all the best for us..cheers..

ok.. mari kita tengok apa yang Miss White Dress buat during 3 weeks nih..

1) Thank You Tag for favors.. left to print sj
even tho its a simple work but if u do it last minute mau haru-biru tau..valid to those who want to DIY la..
puas hati bl dah siap.. The outcomes will look similiar like this...
                                                                                                                                                                                               








thanks to Aylee for the templates ...
U all bolehla singgah, byk tips..


2) Wedding Dress..
planning to rent at 1st but tempah juga akhirnya, semuanya gara-gara mak aku yg kusayang ..
here goes the story..the 1st bridal we went is..

* Bina Kaseh Butik (near Galaxy Ampang)
i pergi 2 kali..baju-baju mmg cantik dan paling penting affordable, u will get RM 700-900 L/P for renting..okla tu kan..from all the bajus i only admire this white dress... cutting cantik sgt... mak i pn suka.. :)


sorry for the blurr image... & muka b2b ni haruslah dipotong ye.. ;p
(i saje x button sbb leceh nak buka)

Heart the highneck style & of ccoz the button too..
menepati citarasa i, its not-a-see-thru type of kain


but sad to say  baju ni nampak lama sbb certain part of baju kotor espc part button, mcm nak putus je tali butang tu.. and lg sedey kain nye koyak.. mgkin dah ramai sgt pakai kot...


butik asst. ckp blum dry clean lg..abis tu, yg koyak and tali butang yang macam hidup segan mati tak mahu tu cmne kakak oii...then she ask to come next time coz she want to show me a brand new dress and its white!

the 2nd time i go , the one that she recomended just not-my-type.. i taknak nampak kulit2 ni kak..
i try to find baju yang i admire during my 1st visit.. the baju was not there... somebody rent it.. hmm.. tailor dh alter mana2 yg spoilt kot.. but i cant bear when thinking the button yg hidup segan tu...

i think i need more survey...

next.. i went to :
(which i will review later)

* Lynda Rahim ( at this point, mak actually dah senyap2 beli lace utk tempah.. alahai mak aku)
* Medan  Mara
* Syomir Izwa
* Butik somewhere in Wangsa Maju (which will be my official dressmaker for my wedding dress)