Monday, December 12, 2011

Hantaran - For Him

Rasa tak lengkap pula kalau tak post pasal hantaran.. ;p

Here goes our hantaran...

For HIM

Thanks to my SIL Rohaida yang banyak membantu :).. all DIY!

Idea dah lama ada di kepala, dengan tema cream+soft pink. Terus beli barang mostly at SSF.
Dgn kombinasi idea me & SIL, terhasil la hantaran ni.












continued- Outdoor shoot

Outdoor Shoot






raw pics

continued- Sanding

Sanding




















continue to next entry..

My Photographer

Hi to my dusty bloggg…^_^    phewww... yours truly MIA for an about 7 months! Tragik sunggoh tahap kemalasan itu.. hehe.. forgive me my dear blog. rutin sebagai isteri yang bekerja betul2 membataskan masa untuk berblogging. Hari2 sampai rumah pukul 8-9 malam, so im not in the mood untuk mengadap lappy lagi. Di office hadap lappy, di rumah nak hadap juga ke? ai tak sanggup... Rest bersama suami lagi best.. hehe.. nak update blog di office?? owhhh susahhhhh

Sometime ada rasa nak giveup je tapi memikirkan gile tak best kalau blog ni takde ending kan? So pls allow me to continue k.. terus terang kata, cerita kahwin takkan pernah basi bagi empunya diri ini =)

For this entry, I like to introduce my official photographer. The one who responsible to capture our very beautiful moment of our life. :) 

He is SUBHI KARIM  (SK)

Boleh jamu mata dengan hasil kerja dia disini...
Subhi Karim is one of my favourite. I dont know why but I just cant stop visiting his website to see his wedding artwork. Being me yang conventional, his style just suit me. Not too indie, not to urban which i kureng sikit.

Rasanya 4 hingga 5 bulan jugak la nak decide siapa yang bakal menjadi our official's. sampaikan mr fiance(now hubby) selalu kena kacau. :p. I need his advise of course.. but as usual he just share his views and let me alone decide .Memang pening nak pilih yang fits our taste and paling penting our BUDGET kan?   

Before decided to take SK, i have meet other OP. Nearly hired him just because his price RM 400 cheaper than SK quot us, gamba pun cantik. Tapi akhirnya, cancel disebabkan dia tak balas msg saya untuk nego the price.  . Silap saya jugak sebab nampak macam dah confirm je nak hired dia masa 1st meeting. Tapi, adatla tawar menawar dalam berniaga kan?. Kalau tak boleh, just said so and i'm fine with it. Just try my luck for the best price jer. - MALU ok-

Then i called SK and arranged meeting with him. He showed his artwork, i'm falled in love with all his works and the rest is history. Budget-wise, i request two event (nikah+sanding+free outdoor shoot) in one album sebab nak jimat punya pasal. So.. all wedding memories in one single album. =)

Jom layan foto kami pulak...

Nikah



time ni  rumah dah start  blackout!
 
thanks to Uda!



continue to next entry.....