Friday, March 12, 2010

updated! part 2

i'll continue my review on the bridal..

*Butik Lynda Rahim
okay... lepas je kluar dr Butik Bina Kasih, terus teringat kat Butik Lynda Rahim. Ni semua
gara-gara majalah pengantin bwh ni..grrrr..

** I bet all b2bs pn ada simpan keluaran Feb 2010..ni.. Sumpah cantik baju ni.. lagi2 si Linda Langsing yg pakai ni.. hehe














complete view on the dress... T_T..  xbley thn..


















blogwalking helps me alot..i know the renting price would be 4.5k P/L *gulp*..the price include veil and shoes also with accessories..
tapi di sebabkan semangat bridezilla yg meluap-luap nak tgk baju ni dpn mata, i tarik tgn mak masuk..
tak buat appointmt pun okay!! but the BA was very kind enough to entertain us..

okay, dah puas hati tgk kn..so, sila keluar.. :'(
kena berfikir secara waras awin! dgn harga sebegitu, tak berbaloi rasanya.. baju xdpt plus duit hanguss..
tapi kepada sesiapa yang mampu, silakan... klu la aku mampu, mmg wajib aku amik.. =)


***
time ni mmg mak dh siap beli lace, so no wonder la mak 'biasa-biasa' aje kat Butik Lynda tuh.. tp sempat jugak dia belek2 design yg ada, mana tau blh buat contoh baju kawin anak dia... =)

psl lace , mcm biasa, pilihan mak xpernah silap.. the lace was superb.. I LIKE it very much.. mmg my taste...

to b2bs out there, just put believe in your mom... she knows what suits u better...
tapi klu pilihan nya itu melangkaui budget kamu, just pay what u hav and let her pay the rest.. :p
believe me..they wont mind 

***


next, we went to..

*Syomir Izwa
Good testimoni from other bloggers makes me wanna see him...furthermor i mmg nak wedding dress yg nmpak English skit... n he know how to design it.. (base on prev brides here..)
paling best he can work out from your budget.. i directly tell him my bugdet and suprisingly he ok with it! Happy.. =)
Of coz kain beli sendiri utk harga sebegitu...

tips: I tanya range Syomir from some friends yg pernah buat baju dgn dia last year... then i play from there..

So, i tell him the design I want and he sketch them perfectly!...
Dalam hati.." I'll take him..."


dah lega.. happy...
tapi......
tak jadi nak happy lebih2...
 mak pulak nak survey lg..sbbnye
mak kata ..."baju yg dia gantung kat butik macam biasa je"
huh.. boleh pulak
untuk puaskan hati mak, aku tunjuk jugakla gambar baju-baju Syomir yg aku simpan dlm laptop nih..


baru aku tau, org2 tua mcm mak aku kena tgk contoh dpn mata...
dia tak mainla gmbar2 dr internet nih, tak feel kot...
tapi bl ingt balik collection yg syomir gantung tu mmg nmpak biasa...(not sure if its evening or wedding dress)
tapi aku tau, kebanyakan wedding dress dia yg daboom itu mestila pengantin dah bawa balikkn,takkanla dia simpan kot...  

satu lg, syomir akan pindah ke butik baru.. larger than the current one.. (tak igt lak dia kata kt mana)
so, syomir.. if u happen to read this, bolela display byk2 baju u yg meletop tu kat butik baru.. baru la makcik2 macam mak i tu teruja.. hehee

nampaknye...bkn rezki aku nak amik dia


*My official's
recomended by my aunty.. actly makcik i ni ada butik kt wangsa maju, near to this designer butik and mereka ni mmg berkawan...n boleh dpt special pricela ni =) so she ask my mum to come over his place..

masyallah.., baju dia mmg cantik2 belaka...most of his collection dr material chiffon..beadings pn sgtla detail ...  baru aku nampak muka mak excitedd...
lagi2 bila aku try baju kat sana... lagi bertambah bersinar muka dia...

aku tahu mak suka... =) dan yg penting aku pun suka....

terus aje byr deposit... baju nikah + baju reception .... xhengat....
nak ikutkan budget, aku mampu baju reception je.. disebabkan mak beria, ikutkan jela..
but stick to my prinsip la.. just follow my budget, n let her pay the rest,,, hehee..blh kan mak?


design baju nikah mgkin lebih kurang begini...





















taken from here

baju reception kemudian la ye...

sampai sini jela dulu eh.... waarghh penat menaip..

15 comments:

  1. u, sapa sapa? sapa designer u cepat kasitau!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. agreed with ya. mag pengantin mmg official mag for bride-to-be. anyway nice baju u got there.

    oh bloghop from nahwal's blog and linked ya. :)

    ReplyDelete
  4. nahwal i've mail u... bila2 nnti i reveal ek :p

    aim, betul2... official mags.. i likee.. ;)
    sblm ni i minah kedekut lagi2 bab bli mags.. sjk ada title b2b ni, x hingat...

    ReplyDelete
  5. white dress: hehe..hana pun nak tau sape designer nye??cantik bj yg u nak buat utk nikah.. =D

    ReplyDelete
  6. waa ai suker design kain gitu. ai suker ai suker!

    *statement melampau tak sedar diri cam belum kawen lagi jer ;p

    ReplyDelete
  7. hi hana =)..drop me your mail.. xleh access ur blog la..

    fasha..harus suka baju cenggitu :p.. mak orang mcm mak i pon suker..
    planning nak wat kebaya je but change mind since masuk butik dia nih.. suka-suki je T_T

    ReplyDelete
  8. ai.. mind share with me too..nga survey bj gak..huhu..norhafizahfikri@rocketmail.com
    tq =)

    ReplyDelete
  9. hi fizah.. xprasan lak u comment kat entry nih.. huhu.. ok.. i dh mail u k =)

    ReplyDelete
  10. hi white dress,

    can u plz email me at s_hajar81@yahoo.com dekat mana u antar ur baju tuh..thanx

    ReplyDelete
  11. me too..could u email me as well the boutique address? ernawati.j@gmail.com
    planning to have chiffon for y nikah..huhu..

    ReplyDelete
  12. hi dear, i tgh survey2 crk designer for my wedding dress. if you dont mind share with me ur experience.. aidamanas67@gmail.com

    ReplyDelete
  13. i tau sape designer ni.. me at 1st masuk pn..mmg da sgt terpegun dgn baju2 kt dlm butik tu.. wow..few places i tgk xcm ape yg ade dlm tu.. n finally, i make decision to book my bj reception there. thanks a lot dear.. mmg cantik sgt bj yg i tempah tu.. korang klu nk tau butik yg kt wangsa maju tu.. its a Butik Gezal Mihat... i dgr pn, gezal got his hall, cantik jgk.. cume syg i x smpt bt kt dewan dia.. korang survay2 la taip nama GEZAL MIHAT...

    ReplyDelete
  14. nk tau la..ade x pic baju2 dr gezal mihat? x dpt nk tgk kt website dia..emel me at firah1201@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  15. yup... its Gezal Mihat weddding designer... i pn da masuk dlm butik dia.. mmg meletop... n if u guys amek skali dgn pakej wedding kt dewan dia, baju pengantin dpt diskaun lg...tgk2 la kt website www.gezalmihat.com :)

    ReplyDelete