Monday, June 21, 2010

how much the progress so far



Lebih kurang 1 bulan 1 minggu ke tarikh keramat itu.. 


kadang-kadang rasa ohhh tak sabarnye! ...
kadang-kadang rasa oh takut! boleh ke aku jadi isteri yang bagus untuk dia... (siapalah yg taknak jd isteri solehah kan)
kadang-kadang tu rasa nak muntah bila fikir semua wedding prep yang tak seberapa itu
dan kadang-kadang sampai satu tahap rasa tak kesah langsung, malasss sangat..boley?

ok hari ni nak update sikit pasal wedding progress saya yang tak seberapa itu..korang yang nak kahwin dalam 5 minggu lagi ni, items dibawah ini harus settle!..kalau tak, kita muntah sama-sama ok...ermmm, jom kita tengok ...


Perkara yang paling penting, kalau tak buat memang tak boleh kahwin dekat Malaysia:

1) Kursus kahwin
- done (saya buat di sini)

2) HIV test
- done

3) Dokumen nikah
- his/her done. to submit to PPN
- kena make sure book tok kadi a.k.a PPN utk nikah nanti. I've booked masa amik sign PPN hari tu.


and the rest... kita start dgn yang critical dulu la ye dan di ikuti degan benda 'tak buat takpe'..

1)Caterer
- abah yang handle. (deposit paid, to reconfirm the arrangement & warna canopy)

2)Kad kahwin
- done. Tengah distribute ni

3)Wedding outfit
- me done. Fitting-early July/ 3 weeks b4 wedding. Heels provided & mua will provide all d accessories
- him done. to arrange fitting sessio

4)Pelamin and deco
 - done. deposit paid. To reconfirm the arrangement

5) MUA
- done. Deposit paid

6)Photographer
- done. deposit paid

7)Videographer
- no budget! So Abg Sham (merangkap my BIL) plss do me a favor…

8) PA system
- booked. Deposit paid.

9) Entertainment/kompang
- My SIL will take care of it

10) Favors:
- nikah : the boxes ready but the muffins,,errr, omg! tak order lagi..
- sanding : bahulu klasik will be our giveaway. Deposit paid..
- VIP: errrr...errrr.. muntah skarang!
- kids : sponsored by sis..

11) Hantaran:
- for me : 5 dulang completed. Left tepak sireh and cake
- for him : 6 dulang completed. Hanya tinggal sirih junjung, choc and cake(sponsored).
- deco: diy... in progress.. baru siap 1.. iskkk...

12) Bunga pahar
- ordered. To collect early July

13) Ring:
- for him: tempah dekat mek kelate nuuun. To f/up
- mine: guna cincin tunang

14) Bilik pengantin
- bed sheet ready
- curtains xjahit lagi T_T
- lately malas giler nak fikir pasal decor bilik ni...tolong!

15) pengapit L/P
- P: my cousin baby .. omg! kain tak hantar lagi
- L: his cousin  Afiq.. okay. kain dah hantar

16) wedding cake
- included in catering package

17) Hand bouquet:
- nikah/sanding: included in package.

18) Spa package
- start booking early July. Proceed week before wedding.

19) Honeymooning
- bulan madu di atas katil saja... :P
- rancangan ke pulau terpaksa ditangguhkan.. sabtu kahwin, rabu dah puasa..cmne tu? lagi2, musim pulau ditutup pulak tu. HIKMAH:  jimat duit hang tau dak..   (senyum dalam duka... iskkk, ) Alahaii Redang ...tunggu kami tahun depan yerr.........


p/s1: simpanan di takat bahaya sekarang ni
p/s2: to en tunang, sekarang awak tau kenapa tunang awak ni asyik ngomel2 kucing/ tensi2.. pening tau handle majlis sndiri ni... ape2pn, terima kasih sbb sanggup jadi mangsa lepas geram saya.. (",) saya sayang awak..

12 comments:

  1. ermm.. honeymoon in bed..
    (sambil buat mata mcm kucing dlm Shrek)..
    heheheheh

    123 too...

    ReplyDelete
  2. dear, kalau nak tgk VIP doorgift boleh lah tgk kat sini..mereka boleh custom made utk awak mengikut budget awak..
    http://beaucraft-ku.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. berdebar pulak saya. hihi. all the best dear!

    ReplyDelete
  4. queen: apalah sgt preparation ku ini T_T.. anyway, gudluck on yr preparation too yer..

    en tunang: haippp!

    hana: thanks hana!.. willl check it out

    belle: i lg berdebar..

    ReplyDelete
  5. Wah...

    Tak lama jek lagi!! Enjoy doing your preparation tau! ^^

    ReplyDelete
  6. hi dear!
    first time singgah ur blog.wahh dah nak dekat tarikh keramat tersebut!! congrats neway!! chaiyok2!!
    i link u btw~
    feel free dropping by n share some tips bout wedding preparation eh!
    thanks so much!! xoxo
    kumakikaeamelyn@blogspot.com

    ReplyDelete
  7. maira... all the best! enjoy this last moments.... :)

    ReplyDelete
  8. hmm..jelesnya! :)
    selalu bc blog awk.
    myself pun dalam proses.but br nak tunang. :)
    but people said i shud prepare for weds as well. tp serius tak tahu kat mane nak mula. :(
    anyway - good luck! wish u all the best.

    ReplyDelete
  9. thanks lynda! dh start gabra nih..

    thanks anoi!

    amalyn> thanks for dropping by.. i dah singgah yr blog.. nice blog u hv! will share my preps k.. linked ya

    Leonora> wahhh..pengantin baru kita..congrats on yr wedding! one month to go.. takowtt!

    ummpphs> thanks 4 reading my blog :).. yes, u shud prepare dear, senang. tak kelam kabut cam i nanti. u start survey n list down vendor2 dulu.. then baru ada semgat :P

    ReplyDelete
  10. thanks maira!!! mmmuah3!!!
    nanti kita share n prepare sama2 eh!!
    im following u btw~~ senang nak kip in touch!! =)

    ReplyDelete