Thursday, November 25, 2010

Peristiwa Akad Nikah & Sedikit pesanan buat B2B :)





Tarikh: 31 July 2010
Masa: 8pm - 11pm
Tempat: Kediaman Bonda & Ayahanda, Kg Pandan KL

Dah nk masuk 4 bulan. Sebelum peristiwa bersejarah ini dilupakan, rasanya elokla kau rajinkan skit jari jemari ni untuk menaip!

oopss sorry dear... reminder untuk diri sendiri sebenarnya :p

Cuak.. berdebar.. overly excited..hepi.. xsabar.. itula perasaan pada pagi 31 July.. but mostly perasaan NERVOUS yang paling menguasai. Dari pagi sampai  la saat di ijabkabulkan..rasa dada bagai dihimpit-himpit, serius!  macam nak ambil SPM je.. T_T*tetiba

Pesanan untuk b2b,
Tenangkan fikiran & minda korang. make sure semua preparation settle at least sehari sebelum majlis (aku tau yg ni susah skit but plzz try!). Biar ada ruang untuk mental kamu BERSEDIA. Jangan biar benda remeh temeh mengganggu.

Bersedia dari apa? if u ask any brides, im sure they has their story of something went wrong on their wedding day..bagi aku semua itu dugaan dari Allah. Tak kiralah kecil atau besar ujian tu.. kena Redha..jangan stress out and mengada-ngada nak jadi bridezilla pulak time ni...

nothing in life is perfect especially when you organize big event macam ni.. just remember ada rahmat lagi besar tuhan kurniakn untuk kamu iaitu

saat kamu berdua sah menjadi suami isteri. Enjoy the moment and cherish them! 

Perasaan ni aku susah nak gambarkan macam mana. sangat syahdu.... so enjoy your day & turn OFF yr bridezilla mode ok!


dugaan utk aku? sila layan gambar ini..


'blackout' selepas 5-10saat hubby terima lafaz nikah (nasibla 1 kali lafazje).
Kami mungkin akan berakad nikah dlm GELAP klu 2 kali lafaz
ketika lafaz takliq dibaca

Suasana ini berterusan sampai pukul 2 pagi. Majlis berinai pun kami bergelap k. Semua tetamu ber candle light dinner malam tu =) hoho.


time ni blackout okay.. dis one using dslr so langsung tak macam blackout!


Aku ngaku, ada sedikit rasa kecewa masa kejadian tu.. TAPI sekejap je becoz Hubby is the best with his comforting words (",).

Lagipun, its OUR day kan, I should be happy!


Enjoy your big day guyzz!! Any incident or mistakes that happen to you didnt ruin your weddings okay! They actually added the imperfection with some joyful and blissful feelings for you to remember when u grow old nanti :)

7 comments:

  1. Oh My God. and u r so calm about it! kudos to u and hubby, im worried for myself now...

    ReplyDelete
  2. walau apapun senyum itu penawar...comelnya kamu

    ReplyDelete
  3. panic jugak zara!
    sampaikan i tertoleh kiri,kanan & belakang cari mana parents i.. langsung tak dgr kadi cakap apa.. haha.

    no need to worry la zara..just pray nothings will happen k :)

    ReplyDelete
  4. yup betul! senyuman hubby i penawar ketika itu.. ;)

    ReplyDelete
  5. yup betull,tak semua majlis yang kita harapkan akan perfect,tapi bak kata awk redha,ada hikmah smua tu..tahniah yea:)

    ReplyDelete
  6. betul kata awk,tak semua akan perfect kan..kena redha...mungkin ada hikmah kita tak tahu..tahniah yea awk..

    ReplyDelete
  7. hi ciksue.. yup kena redha wlupn apapn terjadi.. nway, tq for dropping by =)

    ReplyDelete