Monday, December 13, 2010

MUA: thanks to Pak Ijat & Nasha =)

wahhh tajuk ;)... ni antara tajuk yang ramai b2b sukee..tak sah kalau blogwalking tak klik label ni.. betul tak? :p

Kalau sebut pasal MUA, yang famous among bloggers semestinya Tiar Zainal, Sue Cantik, Ayang Kamel, Naza Derina, Kak Liza, Lova.... susunan mengikut tahap ke-berangan-an nak amik mereka..my top choice of cozla si Tiar ;p.. ni angan2 sebelum kawin ye!

dah ramai sgt yang review pasal diorng ni so xperlu la nak mengulas pjg lebar. my opinion, Tiar zainal dengan solekannya yg nampak 'nude' itu (ala2 pucat gitu tapi cantik n nampk moden, bley?) aku sukee...
si Sue Cantik - ofcoz membuatkan kamu nampak sgt CANTIK macam barbie doll cthnye latest bride kita, heed
Ayang Kamell - ni pn i suka sgt..u'll look like a sofisticated bride.. ada class!
Naza Derina & Kak Liza - solekan yg natural yet very sweet n fresh... =)

okayla..NONE OF THEM are my MA.. berangan je lebih kan.. tsk tsk

My mua??
Thanks to Pak Ijat & Nasha sebab make me cantik  =)



actually i dah book mua for nikah 3month before hari nikah, rate dia sangat affordable and her touch pun not bad, tak sampai 400 pun.. then for sanding, i plan nak hire one of the MUA above (of coz within my budget la tapi........

yang malang nye, i have to cancel all the booking and the plan too. tak pasal-pasal kena marah dengan mak sebab booking xbgtau dia T_T, she got her own plan. Nak kata sedih,  i takdela sedih sangat sebab Pak Ijat & his team makeup pun ok, cantik....harga pun lebih kurang je. cuma... cuma...

my deposit burnnned! nasib baik secured untuk nikah je T_T

so kesimpulannya, uollz.. pls include your mom in the loop jugak ok... i tau ada mak yang jenis tak kisah, dia serah bolat-bolat kat anak.. tapi mak i, dia seronok nak involve majlis kahwin anak dia.. kuasa veto di tgn dia ;p

macam mak pulak nak kahwin ye mak?hehee..
apapun, sebagai anak kita kena bersabar, tu je, sabarrrrrr....

p/s: sayang mak!! sayang en husband jugak! =)

btw.. Izatt & Nasha are highly recommended! you guys did an amazing job! lagi-lagi tang rambut, SUKEE! =)


5 comments:

  1. mcm ai pun mementingkan rambut juge. that's why la sanggup amik MUA sebab mmg dah sah2 tau die pandai buat rambut.

    ReplyDelete
  2. yup! lucky me pak ijat mmg pakar rambut.. =) whereelse nasha lak mmg awesome bab2 makeup ni..

    happy to have them both ;)

    ReplyDelete
  3. exactly! izatt mmg pakar rambut and nasha pakar make up ;) from my aunties up to cousins and me myself, mmg dgn izatt n nasha, even gunting rambut pon dgn izatt himself ;)

    ReplyDelete
  4. laaaa... yeke linda. mmg u slalu gi salon dia kt galaxy la eh. i jarang.. slalu klu ada relative kawin, baru minta pak ijat tolong.. hehe

    ReplyDelete
  5. lucky me, as I still have my bilik pengantin kalau balik rumah mama :) cuma, langsir backdrop tu dah ditanggalkan la... hehehe

    ReplyDelete