Tuesday, August 31, 2010

My fitting experience...& The Dress


okay, since SCR dah start blogs 'bout her 1st fitting experience, hati ni rasa terpanggil-panggil nak cerita my experience pulak. yes.. its my 1st experience too.. bezanya u blom kawin, i dah sebulan kawin n still malas tahap gaban nak update my wedding.. =P

i salute u k sbb tenang menghadapi situasi 1st fitting tu.. not like me, MENGGELABAH tak tentu pasal..
dont blame me. ;P.. tak pernah seumur hidup aku baju nak kena fitting2 bagai nih..1st fitting la, 2nd fitting la... apa2 je lah...tempah baju pon jarang.. *saya suka readymade*

my 1st fitting.. i can call its a nightmare experience. i dont mean to exaggerate here tapi sampai kau tak boleh tidur malam, menangis n kacau tunang kau pukul 3-4 pagi macam dunia nak kiamat je gayanye *hello..tak boleh call nanti2 ke? dia pon nak keje*
TAK BOLEH, i just cant.. dada rasa benak sangat fikir pasal wedding dress tu...sampai satu tahap i dah nekad, i akan sewa baju lain kalau dress tu still hampeh *giler*.. mmg btl2 nightmare!  to fiance aka my baby hubby now =), sorry kacau awak pagi-pagi buta. kalu awak tak jawab, memang saya call non-stop sampai awk angkat hari tu! heheee..

before i proceed to the *nightmare*story, i like to reveal who's the vendor a.k.a designer for my dress, reception & nikah.

its Gezal Mihat.

Eventho my 1st fitting macam hell but he manage to make me feel relieve and i start to fall IN LOVE~~ with the dress right after i dress up myself on the final fitting. fuhhhh...lega sangat2...I love both dress. =)

THE WHITE DRESS finally worn by me on our special day. (thank God i tak payah sewa baju lain)
Thanks him too for making my dream wedding dress come true.... (dream la sgt ...haha)

berbalik kepada kisah fitting itu, i pergi butik dgn harapan baju siap 90%. Lagi seminggu kot, of coz expectation tinggi.. i 1st wore baju nikah. i choose to have an empire cut dress along with selendang.  
baju okay, saya suka...macam yang dibayangkan.. just to add more beads on the waist and neckline..

and the results....

Baju Nikah

My nightmare begin when i looked at my reception dress...
to be continued :P...
next entry k!...

p/s: baju diatas sampai sekarang belum dry clean lagi T_T. both pic berjaya di snap oleh saya pagi tadi @9.++ am

Friday, August 13, 2010

Teaser: Akad Nikah

Alhamdulillah.. syukur pada Allah… semuanya dah betul-betul selesai. I cant believe everything become reality.. paling tak percaya -> aku dah jadi isteri orang :P. yihuuu..ehee



Ya Allah Ya tuhanku aku bersyukur sangat. Secara sahnya kami bersatu dibawah keredhaan Mu. Biarlah penyatuan ini Kau pelihara sampai ke syurgaMu.. Ameen


Lebih kurang 3 minggu sejak akad nikah tu.
Banyak sangat benda nak cerita…
Banyak sangat hepi moment yang nak di share..
And too many people to thank to..
Abah, mak, akak, my BIL, abang, my SIL, Lina & Eg.. majlis tak bererti tanpa kamu semua … awin sayang sangat korang ! ..


Will start with these two pics. Taken during solemnization.

Abah & Mak Terchenta...


Us with the hantaran. See the white roses on our left? hantaran from me to him  :)


p/s: just right after my hubby lafaz terima nikah.. the light went off.. the whole residential totally blackout..  the above pic taken masa blackout! ohh i love my wedding...  :p Will talk about the whole story soon

Monday, August 2, 2010

Alhamdulillah

Alhamdulillah
31 July 2010.....  I'm officially his wife now (",)

Mazuin & Kamarul