Tuesday, August 31, 2010

My fitting experience...& The Dress


okay, since SCR dah start blogs 'bout her 1st fitting experience, hati ni rasa terpanggil-panggil nak cerita my experience pulak. yes.. its my 1st experience too.. bezanya u blom kawin, i dah sebulan kawin n still malas tahap gaban nak update my wedding.. =P

i salute u k sbb tenang menghadapi situasi 1st fitting tu.. not like me, MENGGELABAH tak tentu pasal..
dont blame me. ;P.. tak pernah seumur hidup aku baju nak kena fitting2 bagai nih..1st fitting la, 2nd fitting la... apa2 je lah...tempah baju pon jarang.. *saya suka readymade*

my 1st fitting.. i can call its a nightmare experience. i dont mean to exaggerate here tapi sampai kau tak boleh tidur malam, menangis n kacau tunang kau pukul 3-4 pagi macam dunia nak kiamat je gayanye *hello..tak boleh call nanti2 ke? dia pon nak keje*
TAK BOLEH, i just cant.. dada rasa benak sangat fikir pasal wedding dress tu...sampai satu tahap i dah nekad, i akan sewa baju lain kalau dress tu still hampeh *giler*.. mmg btl2 nightmare!  to fiance aka my baby hubby now =), sorry kacau awak pagi-pagi buta. kalu awak tak jawab, memang saya call non-stop sampai awk angkat hari tu! heheee..

before i proceed to the *nightmare*story, i like to reveal who's the vendor a.k.a designer for my dress, reception & nikah.

its Gezal Mihat.

Eventho my 1st fitting macam hell but he manage to make me feel relieve and i start to fall IN LOVE~~ with the dress right after i dress up myself on the final fitting. fuhhhh...lega sangat2...I love both dress. =)

THE WHITE DRESS finally worn by me on our special day. (thank God i tak payah sewa baju lain)
Thanks him too for making my dream wedding dress come true.... (dream la sgt ...haha)

berbalik kepada kisah fitting itu, i pergi butik dgn harapan baju siap 90%. Lagi seminggu kot, of coz expectation tinggi.. i 1st wore baju nikah. i choose to have an empire cut dress along with selendang.  
baju okay, saya suka...macam yang dibayangkan.. just to add more beads on the waist and neckline..

and the results....

Baju Nikah

My nightmare begin when i looked at my reception dress...
to be continued :P...
next entry k!...

p/s: baju diatas sampai sekarang belum dry clean lagi T_T. both pic berjaya di snap oleh saya pagi tadi @9.++ am

11 comments:

  1. nice....i'm afraid with my dress soon.!

    ReplyDelete
  2. I pernah pergi butik Gezal Mihat. Tapi he's not around. Yang ada cume his driver. So...tunggu punya tunggu tak balik jugak...I ngn fiance pon cabut. Then xdatang2 balik kat butik die. =P

    Lucky u dear, boleh beli baju dah siap....I tak boleh beli baju dah siap...too big la...too senteng la. Sigh~~~~ I wish I boleh beli je baju without hantar kain kat tailor. T-T

    Btw, baju kamu cantik la. love the pearls kat neckline tu. ^_^

    ReplyDelete
  3. aween: jgn risau la.. mesti ok punye =).. just make sure buat cepat so u ada masa nak alter mn2 yg patut..

    SCR: nak ikot kan hati, i nak sewa je baju kawin.. nak wat cmne, mak dah kata ok kat si gezal tuh, smpai i pon xleh nak cakap apa.. hehe

    ReplyDelete
  4. maira, cantek nyer baju :) chantek bangat

    ReplyDelete
  5. thanks reen... im sure ur baju pn mesti meletop! =)

    ReplyDelete
  6. kak,sgt2 cantek baju..sewa kat saye la

    ReplyDelete
  7. hai cik anony =).. leave me yr email add, ill mail u k?

    ReplyDelete
  8. dew_zs@yahoo.com.my
    akak email sy ye..ASAP tq :)

    ReplyDelete