Tuesday, September 21, 2010

Salam Aidil Fitri



Salam Aidil Fitri untuk semua :)
Salam Aidil Fitri to all bloggers here especially b2bs & ex b2bs! I know, I know… dah 12 hari raya baru nak wish kan.. apakah??… Nway, raya sebulan kot so we have another 17 days more =)

Sangat malas nak kerja, still in mood raya, plus mood pengantin baru lagi T_T.. plzzz, I really need a day off. No. A week off actually, it sound better :P … 1 minggu cuti raya memang tak cukup! *budak tamak* I wish I have another week off so I can just REST with HIM beside me. Cukup la rumah2 sedara kami pusing sepanjang raya ni.. penat dan menggemukkan .. :P

I spent my 1st raya with both sides of families and im so grateful to spend the day with u guyz.  (",)
Terima kasih Ibu, Ayah, Arif, Shasha & Boboy. Terima kasih kerana melayan anggota keluarga baru ni dengan baik sekali (",)

p/s: kali pertama beraya sebagai suami isteri lagi2 dengan inai masih lagi di jari. Sangat membahagiakan ....hmmm (sayang... duit raya saya??.. :P )

Thursday, September 2, 2010

My Reception Dress & the story behind it..

okay.. ni dia baju bersanding yang membuatkan i sampai tak tidur malam tu..


dengan bantuan si suami setelah ternampak isterinya terbaring/terguling mengambil gambar, maka terhasillah gambar yg lebih terang & jelas dibawah. thanks hubby!

Reception dress

bear in mind, baju ni dah siap... dan semua gambar baju ini baru saja di snap-.-" . So maafkan jela kalau ternampak komot/kotor di sana sini..belum hantar dry clean lagi T_T

ok, masa 1st fitting, lidah jadi kelu once i tengok baju tu.. kelu bukan sebab terpesona tapi sebab terkejut! lagi seminggu nak kahwin so i expect baju tu dah siap 90% la.. tapi tak! tak serupa langsung dengan design yang i nak...

i choose to have kebaya indon cut with 1 piece dress inside. i've asked for chiffon lining for the baju sebab i taknak nampak kulit i yg cokelat dan tak putih ni..  tapi apa yang ku tengok...
  • baju tak serupa kebaya indon langsung.. more to kebaya nyonya. xsuka! kelebihan kbaya indon pada saya sebab ia boleh menutup keseluruhan punggung anda yang tak berapa sempurna tu. :P
  • baju jarang gila.. lining for the lace.. dia lupa!  membuat kan aku nampak kurus (betul macam skeleton..isk)
  • baju longgar & takde beadings langsung.. ni boleh di maafkan kot sebab baru 1st fitting..
just imagine me yang kurus dan yang tak berapa putih ni memakai baju kebaya yang sangat jarang.end up... tak cantik langsung.

so, he have 3 day left to fix all these..

i balik umah tak senang duduk, hati benak dan menangis tak usah ceritala.. the next day i called him and i betul2 luahkan apa yang i tak puas hati dan minta dia betulkan semua. (masa fitting susah nak luahkan betul2 ketidakpuasan hati ni, takowt ternangis depan dia ..haha!)

i came the next 2 day for final fitting... and alhamdullillah baju menepati apa yang i nak.. hanya tinggal nak tambah beadings je. 

to all b2bs, ask yr tailor/ designer to have the 1st fitting at least 1 month before the wedding.. so at least ada byk masa untuk alteration dan yang paling penting seri muka u tak hilang disebabkan muka berkerut memikir baju taksiap dan majlis lagi seminggu? Ya Allah..nightmare tahu?..

for my case . i dah minta utk siapkan sebulan sebelum. apa dia jawab?  "buat cepat2 nanti tak cantik, u nak ke baju kawin u tak cantik?"... huh.. aku redho...


p/s: designer ni memang jenis buat baju last minute.. so, sesiapa yg kuat hati, bolehla hire dia... kerja2 beadings dia memang meletop... tak percaya? lawat la butik dia =)