Thursday, December 31, 2009

good bye 2009...

welcome 2010..!!!
tommorrow we'll be celebrating the comings of new year..
semua dah pasng niat/azam baru dah????
AKU PUN.... =)

All in all, 2009 has been an exciting year for me... kenape eh?
ada la beberapa sbb...

Sebab pertama dan sebab yang aku rasa aku takkan lupa momen tu,

- dirisik.
Macam2 hidangan la yg kitorg masak utk menyambut bakal mertuaku..Tapi yg banyaknye mak masak la ye. hee Yang tak tahan, tgh sibuk2 melayan, mak suruh duk diam2.. klu boleh duduk bilik, duduk bilik la.. jgn tunjuk muka sgt, biar dia yg buat sume.. bagi mak, xmanis... huh.. pelik la mak ni.. ikut adat la kot.. xdapatla nak rajin dpn ibu ayah si dia... :p  

Sebab kedua dan ni pun mstila aku akn ingat,,,

di pinang aka menjadi tunangan org
 on 15 August 2009- i'm officially his fiance, alhamdulillah masih tunangannye sampai sekarang.. =)

Sebab yang terakhir..

- we're together for almost 7 years 
since zaman matriks, then zaman uni and now zaman kerja..dah banyak suka duka aku lalui dgn dia... and him, still there for me...


Thanks sayang...
tiba2 rindu dia ...waargh



   
   
    

Tuesday, December 29, 2009

baju nikah part 1

belek2 lagi kain nikah yg mak beli tu...
siap balut kat badan...
bentang kat sofa...
bentang dkt pintu almari....
sume tempat dah bentang...

tb2 rs cantik la pulak... hehe.. really nice and simple..
lagi pun dont u want to look sweet and simple during your nikah kn??
xnak sarat2 kan??
klu nak beadings, blh je request taylor/designer for neckline and lengan.... abis cerita..

act, xabis lagi crita :p
design dah ada dlm kepala- thanks to pengantin magazine =)
wish i could elobrate more on the design but wait for next entry la ye..
left w which taylor/designer should i send to ...
tru bloghopping and weeks of endless hunting/searching, 2 names hv been short-listed..
these 2 designer/taylor will cost me within my budget..
affordable rates and professional---> reason why i'm choosing them..
just hav to pick any 1 of them..
will reveal theirs name on the next entry k .. :p

Wednesday, December 2, 2009

bedding + baju nikah

flashback~~
balik dr keje, mak suruh angkat barang dlm boot..
"mak dh beli cadar" mak kata..
dlm hati mcm tak percaya, biar betul.. cptnya mak aku ni... baru plan nak gi aussino

cepat2 aku amik...
tgk ada satu lagi paperbag, ade kain putih dlm tu.. angkut jela masuk...
"cuba tgk kain nikah tu,suka tak" mak tambah lagi..
huh?? kain nikah pun mak dah beli ke??? ni yg takut ni.. takut bkn tasteku..

cepat2 aku bentang cadar tu dulu....
xsabar nak tgk...
wahhh...cantiknye, SUKEEE....
pandai mak pilih, complte set lagi...

then, cepat2 aku kluarkan kain nikah...
chiffon- mmg mcm yg aku nak
off white- mmg plan nak off white pon

tapi... knp rs mcm xbest ni....

xde beadings laa, kosong... klu blh nak beadings skit...uhukss
xnkla buat muka sedey dpn mak... mak dh penat beli... uhukss
mak dah siap dulukan duit dia dulu lagi, appreciate la skit...uhukss

waaaa... still rasa xbest!!!
benci benci..