Tuesday, April 20, 2010

kita hanya merancang..



ayat ni mmg sesuai untuk gambarkan keadaan aku sekarang...serius..betul-betul terasa dengan kenyataan ni.. apa yang kita rancangkan walaupun se organize mana pun rancangan tu, kalau tuhan kata 'tak jadi' maka tak jadi lah ia... sgt sadis kan? menangis aku... T_T

kena redha.. tu semua tuhan punya kerja... kita hanya merancang...


akhirnya...
majlis resepsi aku akan berlangsung di rumah saja...


itu dah kehendak abah.. dia kata "dah tak sempat...kita buat kat rumah je la"
hati sgt2 kecewa (terasa berat sgt dlm dada.. mcm frust menonggeng la)...lps tertonggeng, terkelu pulak dah...terus kata kt abah."ehmm OK".. padahal b4 this, dgn mak punyala merayu pelbagai, still nak hall jugak.. tapi dgn abah terus OK *pelik*  - itulah ajaibnya suara sang lelaki yg dipanggil abah ni..

sejak drama dgn caterer itu dah banyak hall yg aku cari.. call here and there but all can i say semuanya fully book..what do u expect, lg 3 bln kot...yg ada pun alahai... mahal... RM 25-50/pax , kalau 1000pax dah over budget kn? tak sesuai.. boleh je nak limit kan our guest to 500pax but.. no..no.. this is soo not ME... rasa sangat tak best bila kena limitkan tetamu ni... the more the marrier... :)

lepas  abah cakap camtu, terus masuk bilik... apalagi, terus berhingus...huuu T_T kuyup bantal...bila mak masuk, lagi lenjun bantal... "maira kecewa mak"... ada drama kat situ.. n en tunang call lepas tu..abaikan... :p

antara sebab kenapa saya frust...
  1. 1stly... banyak benda kena fikir lagi...caterer,canopy, and so on... lagi-lagi dah book vendor for pelamin, dress, MUA... mua ok lagi but pelamin we have to discuss all over again... the vendor dah very kind enough quot us with such reasonable-price for pelamin dewan (ni pun setelah puas memujuk rayu/tawar menawar) ..  seems we hv to make him cut down the price lagi la..pelamin rumah? lg murahkan? penat nak buat muka kesian lg tau.. 
  2. 2ndly.. xnak susah kan mak n abah... penatnya lain bila buat kat rumah ni...dah merasa dulu masa wedding akak and abg
  3. 3rdly.. rasa nila sebab utama kot..hee *malu* tipoola kalau i kata i tak berangan cmnela wedding nanti.. since abah booked the hall lagi dah berangan itu ini..

me with white dress yg meleret.. walking to the dais along the walkaway~~

               nahh  (harus berangan klu walkaway cmni)

with en suami at car backseat menuju ke dewan.. and pasukan kompang and guest menunggu ketibaan kami... keluar kereta nak jalan cmne ye?tak tersangkut ke kain meleret aku  ni... nak senyum cmne?.. famili pulak nk tunggu mana ye? nak start kompang bila? kena ada rehearsal ni... bla~ bla~

berangan punya berangan ...tak sedar dah 4pagi..  haru esok nak kerja t_t

kalau dah buat kat rumah meaning NO to kain meleret, NO red carpet... dok diam-diam kat rumah tgu bakal en suami je dtg.. tula...aku faham sekarang, tak guna kita berangan sangat takut angan tak kesampaian... macam jadi  kat aku ni... teringat kursus kawin  hari tu- ustaz pesan bersederhana dlm apa jua perkara..so lepas ni jgn berangan lebih-lebih ok!

terfikir juga aku sorang je ke yang berangan ni?... b2b lain pon berangan jugak ke rasanya?
takpe takpe...berangan skit2 je and berangan yang more to planning ok kot.... *sdp hati kan?* =)


ps: terima kasih kepada en tunang yang pandai menenang kan hati ni.. saat nikah iaitu saat aku sah menjadi isterinya yang dia akan ingat sampai bila-bila...  bukan yang lain-lain.. (",)

5 comments:

  1. huhu..awak..sabar yea..ada hikmah disebalik apa yg berlaku..

    ReplyDelete
  2. u can still have ur meleret2 sayang. buat malam or siang? kalau siang boleh pasang kemah , and for 2 kemah put red carpet and still can leret2. its ok, ull work things out

    ReplyDelete
  3. dear... came acrossed your blog from aween's....

    tak salah berangan... dan tak salah jugak sedih kalau benda yg diharap2kan tak menjadi... i don't know how to make you feel better.. but what i know, i can suggest several things so that apa yg u harap still boley jadi kenyataan walaupun kenduri di rumah.. :)

    1. saya sendiri.. kenduri di rumah.. baju saya tetap pjg meleret.. dan saya tetap letak carpet pnjg utk saya leret kan itu... hehe...
    2. kelebihan buat dirumah: nanti ada bilik pengantin.. pls have fun DIY-ing your own bilik pengantin...
    3. you still boley ada bunga2an di sblh carpet spt di dewan.. tapi mungkin u boley ganti dgn lantern (dgn lampu) di lantai, atau hiasan bunga dlm small pot di lantai ataupun lilin... byk lagi pilihan, cuma jgn tinggi sgt je sbb rumah tak sebesar dewan...
    4. carpet.. tetapppp boley ada... :) so u can still have your white dress meleret... jln sama2 hubby... still ada aisle sebelum u ke atas pelamin...
    5. boley tunggu suami dipintu pagar... leh ada kompang.... :)

    need any other 'help' on wedding at home.. pls do not hesitate to email me.. leonorahalim@gmail.com

    ReplyDelete
  4. hana:i okay dh...trima kenyataan sudah =) huuu

    nahwal:i buat siang..xtaula cmne nawal.. akan ku buat juga leret2 itu kowt.. haha.. thx!

    leonora: thx dear..by reading yr comment pn dh buatkan i lega giler.. =) yess.. i can still hv my leret2, huhuuu.. thx again with the suggestions.. sgt appreciate =)

    ReplyDelete
  5. most welcome! :) B2B neh takleh manyak sedih2... nanti seri kurang... hehe

    ReplyDelete