Wednesday, April 28, 2010

Bila diri perasan ada hubby....


Tag ini khas untuk sesiapa yang da ber'hubby' sebenarnya.. tapi nak jugak jawab.. hehe.. dari mana i cilok pon tak tau.. dah lama simpan, jadi harini i nak reveal! 

1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
Kelas 1F5. Matriks N9  =)

2. Love at first sight?
Tak kot..ehee

3. Who is he when the 1st time you met him?
matrik's student..Hari2 jumpa dlm kelas tp xpernah pun tegur kite..haha

4. How long it takes for him to ask you out for a date?
 
last day in matriks baru dia ajak jumpa...so, about setahun la kowt...knp lama sgt yang?hehe

5. First place dating?

- KLCC... di bawah pokok near the  kids pool .. :p owhh..sgt tak bley bla.. but really, i miss that moment =)

6. How he proposed?

-tak nak crite la yehh...

7. Special date with your hubby?

- 19 May 2003.. 

8. Changes that he asked you to do?

- *dont be careless*...ni la kelemahan i dari dulu lagi...lupa itu ini, slalu tertinggal barang la... how clumsy am i! 

9. What is about him that you love so much?

- the way he cares 'bout me..  he knows how to make me lough and of coz  he is the one who can cheer me up bila tiba hari-hari 'mendung' itu .. haha

10. What is about him that you wish he would change?

-plz control your temper sayang.. & kempiskan perut skit boleh cayang?... owhh kejam nye i.. ehee

11. You will lose your mind and crack your head when he..

- didnt pickup my call when i really really need him..ehmm, i mean when i really miss him... :)

12. You will smile through your eyes for the whole day when he....

starts playing the guitar.. =)  see.. thingking of him playing gitar pun blh buatkan i senyummmmmm...

13. Complete below sentences,  
"My love towards your hubby is as big as....his love towards me but a little bigger bley??" =)

ok.. i rasa macam nak pass tag ni la...so, kpd pemilik blog di bawah, sila ambil perhatian!..
anda tahu siapa anda...jawab jgn tak jawabbb... :)


i is miss bride-to-be ....  wish u luck on yr fitting session!

ini perempuan jujur.... haha..ada dad-zilla jugak ye. biasa lah tu.. janji kawin..

The Wedding Dream...  Your wedding dreams already come true..congrats on your beautiful wedding ida..

MY HEART BEAT.... sangat best bila ada ayah yg suka buat lawak ni kan? owwhh my dad sgt seriussss... takowtt

spread my happiness....i pray for u.. :) jgn lupa review bks telur tu!

My square cut ring .... happy birthday dear!

dan bila kau lafazkan cinta itu untukku... dear, u boleh minta sesiapa pos kan.. i teringin nak diy pomander, i'll let u know bl i beli, boleh je tolong pos kan =)

Infinite Love Story, hak milik kami... good luck in yr exam!

All about her preps to become a bride... good luck in yr exam too!

Tuesday, April 20, 2010

kita hanya merancang..



ayat ni mmg sesuai untuk gambarkan keadaan aku sekarang...serius..betul-betul terasa dengan kenyataan ni.. apa yang kita rancangkan walaupun se organize mana pun rancangan tu, kalau tuhan kata 'tak jadi' maka tak jadi lah ia... sgt sadis kan? menangis aku... T_T

kena redha.. tu semua tuhan punya kerja... kita hanya merancang...


akhirnya...
majlis resepsi aku akan berlangsung di rumah saja...


itu dah kehendak abah.. dia kata "dah tak sempat...kita buat kat rumah je la"
hati sgt2 kecewa (terasa berat sgt dlm dada.. mcm frust menonggeng la)...lps tertonggeng, terkelu pulak dah...terus kata kt abah."ehmm OK".. padahal b4 this, dgn mak punyala merayu pelbagai, still nak hall jugak.. tapi dgn abah terus OK *pelik*  - itulah ajaibnya suara sang lelaki yg dipanggil abah ni..

sejak drama dgn caterer itu dah banyak hall yg aku cari.. call here and there but all can i say semuanya fully book..what do u expect, lg 3 bln kot...yg ada pun alahai... mahal... RM 25-50/pax , kalau 1000pax dah over budget kn? tak sesuai.. boleh je nak limit kan our guest to 500pax but.. no..no.. this is soo not ME... rasa sangat tak best bila kena limitkan tetamu ni... the more the marrier... :)

lepas  abah cakap camtu, terus masuk bilik... apalagi, terus berhingus...huuu T_T kuyup bantal...bila mak masuk, lagi lenjun bantal... "maira kecewa mak"... ada drama kat situ.. n en tunang call lepas tu..abaikan... :p

antara sebab kenapa saya frust...
  1. 1stly... banyak benda kena fikir lagi...caterer,canopy, and so on... lagi-lagi dah book vendor for pelamin, dress, MUA... mua ok lagi but pelamin we have to discuss all over again... the vendor dah very kind enough quot us with such reasonable-price for pelamin dewan (ni pun setelah puas memujuk rayu/tawar menawar) ..  seems we hv to make him cut down the price lagi la..pelamin rumah? lg murahkan? penat nak buat muka kesian lg tau.. 
  2. 2ndly.. xnak susah kan mak n abah... penatnya lain bila buat kat rumah ni...dah merasa dulu masa wedding akak and abg
  3. 3rdly.. rasa nila sebab utama kot..hee *malu* tipoola kalau i kata i tak berangan cmnela wedding nanti.. since abah booked the hall lagi dah berangan itu ini..

me with white dress yg meleret.. walking to the dais along the walkaway~~

               nahh  (harus berangan klu walkaway cmni)

with en suami at car backseat menuju ke dewan.. and pasukan kompang and guest menunggu ketibaan kami... keluar kereta nak jalan cmne ye?tak tersangkut ke kain meleret aku  ni... nak senyum cmne?.. famili pulak nk tunggu mana ye? nak start kompang bila? kena ada rehearsal ni... bla~ bla~

berangan punya berangan ...tak sedar dah 4pagi..  haru esok nak kerja t_t

kalau dah buat kat rumah meaning NO to kain meleret, NO red carpet... dok diam-diam kat rumah tgu bakal en suami je dtg.. tula...aku faham sekarang, tak guna kita berangan sangat takut angan tak kesampaian... macam jadi  kat aku ni... teringat kursus kawin  hari tu- ustaz pesan bersederhana dlm apa jua perkara..so lepas ni jgn berangan lebih-lebih ok!

terfikir juga aku sorang je ke yang berangan ni?... b2b lain pon berangan jugak ke rasanya?
takpe takpe...berangan skit2 je and berangan yang more to planning ok kot.... *sdp hati kan?* =)


ps: terima kasih kepada en tunang yang pandai menenang kan hati ni.. saat nikah iaitu saat aku sah menjadi isterinya yang dia akan ingat sampai bila-bila...  bukan yang lain-lain.. (",)

Tuesday, April 6, 2010

photog!

Hi! =)

Hari ni nak story skit pasal photog…  actly I’m still searching n hunting for the best OP!  and of cause yg affordable!  Range around 1.5k-1.8k byk dh jumpa, tp nak cari yang the best, meaning  yg boleh capture shots yg ikut taste kita susah kan??  Some nak style candid, portraiture n posing n so on la..
 
Bagi saya  xkisahla nak yg cmne skalipun.. Posing mcm org dulu2 pun saya suka! =) Sgt typical for malay wedding kan? Tapi itulah hakikatnye.. itu mmg trademark kahwin org melayu kita ni..

pic courtesy: here

sorry abg fauzi.. hehe

Samalah macam trademark ni- bungatelur/pahar, bunga manggar, tepak sirih, sirih junjung..bersanding… lagi ape eh? … wlupun benda ni semua x la wajib, tapi tak salah kalau kita kekalkan adat warisan melayu kita ni (abaikan psl posing2 dpn camera :P).. mana yg tak menyimpang, blhla kita ikut…niat kita mestila btl iaitu sekadar menyerikan majlis,jgn ada niat lain pulak..(plz klik here ) apala slhnye tunjuk skit kita ni org melayu… tak GITU?

adat budaya kita ni mahal tau! Sayang klu hilang camtu je… Bak kata Hang Tuah “takkan Melayu hilang di dunia!”  nak ke budaya/warisan MELAYU ni ilang cmtu je?


Dah la MELAYU kita ni dituduh perompak oleh ORG SEBERANG sana.. smpaikan rendang, batik n keris nak diwartakan berasal dr sana???  WTH? sgt sedey!

Jgn menangis pulak bila suatu hari nanti kita dah takde benda yg boleh kita banggakan dgn warisan MELAYU kita sendiri…


hokey2…  sorry.. off topic pulak..huhu  :p

Continue pasal OP ni… takkan la semua gmba kita nak posing kan? at least our OP kna pandai capture shots yg best!  Shots yang mcm mane? Jom share… boleh discuss with yr OP to capture these few interesting shots =):  source: TheKnots

1.       1-Wedding dress hanging on the wardrobe, on the bedpost, or over a chair
2.       2-Bridesmaids/mua doing bride's hair and makeup
3.       3-Bride and bridesmaids getting dressed, applying makeup
4.       4-Mom helping bride with one last detail, such as veil
5.       5-Full-length shot of bride in wedding dress checking herself out in mirror
6.       6-Detail of clothing, shoes, garter, something borrowed, something blue
7.       7-Touching shot of bride with parents during solemnization
8.       8-Touching shot of bride with siblings
9.       9-Bride hugging honor attendant
10. 10-Bride with bridesmaids
11.  11-Bride with all the women
12.  12-Intimate shots of bride and groom chatting with/crying with/hugging parents and siblings pre ceremony
13.  13-Bride ready to go
14.  14-Close-up of bride's adorably nervous mug waiting for his other half
15.  15- Congrats shots: bride and groom hugging, laughing, and crying with good friends and family
16.  16-Bride and groom in limo backseat

Ermm,  my fav no. 4…& no. 7 . 
Teringin shot no. 15 !.. of coz not in the limo.. Tak mampu babe.. Perhaps in some ordinary car :p.




Dah jumpa these 2 photographer.. Until now xdecide lagi...
by end of Apr plisss...