Thursday, May 6, 2010

Hhmmm...

Ohh.. I suka buat entry  basi..  most of my post published here actually happen weeks bfore but bcoz of me yang super duper siput yang malas nak menaip..so maafkan  jela yeh…  :p

We went to jakel last week.  Mission to buy materials for bilik pengantin COMPLETED..  *lega*…  tought to buy all those things at Nagoya at first but since our Mama Roy dkt Jakel, so we straight went there. Owhh..Mama Roy is our decorator and he will be doing our pelamin, stairs décor, hermm .. baju for my beloved fiancée. We just call him Mama and my mom paksa dia helping us with home décor and bilik pengantin nanti.. heee ;p. 

So with him around, we thought boleh la dpt discount 45% macam kami dapat di SSF dulu. Yes people! I got his price, 45% less when buying my artificial flowers for hantaran décor..  Jimat aku…But the sad thing is we only got 15% less jek at jakel…  takpela, better ada drpd takde.. =)

For me I think Nagoya is a good place if you want to buy those things like curtain, backdrop for your bilik pengantin and seangkatan dengannya.. Best price lagi, way better than jakel…   base on what Mama told us, we can get cheaper price at Nagoya. The sheers that we bought at RM23/m actually we can get RM15-17/m  at Nagoya, barang sama n kualiti pn sama… ??? so people… u judge sendiri  la ye…

Cakap pasal Mama ni, dia dah re-quots the price for pelamin. Thank you Mama  =).  Duit lebih tu bolehla bayar utk deposit OP nanti

During last week jugak I dah beli pen untuk en. Tunang.. pen ni akan duduk bersama Moleskine dkt hantaran nanti..left to buy wallet+belt, shoes, and ring for him…. Ermm… rasa-rasa wallet/belt brand ape ye sesuai utk hantaran ye?

pic tiada kena mengena dgn hntaran saya.. bunga tu cantikkan? the bride order terus dari cameron..


p/s: will receive the artwork for our invitation kad tomorrow..  moga Allah permudahkan jalan…dah 2x tukar ni… haishhh

9 comments:

  1. satu per satu settle, sure lega kan? so good luck for the next step

    ReplyDelete
  2. huhu..mmg cantik hantaran diatas..tu laa..mama pun penah kata beli kain langsir kat nagoya je..kat jakel mmg mahal..

    ReplyDelete
  3. wow...cantik nye hantaran tuh...cun!!!
    hmm wallet & belt? ok x kalo Braun Buffel?..nice leather...but depends pd ur tunang die suke camne..hehe

    ReplyDelete
  4. qween: mmg lega..but a long way to go lagi, small things like favors n others yg leceh2 tu x settle lagi..nway, thanks ween... gud luck on yr preparation too!..

    hana: so ape lagi.. moh kita ke nagoya! :D

    niza: braun buffel..hermm,ok gak..i try tgk nanti.thanks niza. :)

    ReplyDelete
  5. oh my...v got same wedding dates la..hehe..n probably the decorator too..is mamaroy from koleksi wawasan in medan mara??

    ReplyDelete
  6. giler wei..ahakkss! sorry..ter ovr excited pulak.. i nikah 31/7 malam, sanding 1/8 siang.. u r the one yang buat sanding malam kan? 1/8? hik..hik

    hopefuly mama boleh cover dgn JAYAnya our big day nanti!

    ReplyDelete
  7. no2..i sanding siang 1/8 jgk..oooo...how d MUA gona work??v shud clarify this to mamaroy la..n btw, i just pissed off with his tailor T_T thinking of special post for this boutique later.u must b careful with them too

    ReplyDelete
  8. emmm..1/8 siang?? we share d same date n time! just pray everything will run smoothly on d day..

    btw,i tak amik pakej so no need 2 worry bout MUA..dress pun i tak amik dgn dia, pelamin jer

    what happen to yr dress? harap2 tak serius

    ReplyDelete
  9. sgt setuju. sy dah terkena. sebab gatal pny pasal. tak menyempat. dan-dan serbu jekel. skali tu, nah ambik kau, kena 300++ utk sepasang baju. kain chiffon je kot, yg mak sy ckp blh dpt lg murah kat nagoya. tp nak buat cemana, dah terbeli. redha je la. lgpon org kt jekel tu paksa2 beli. mana boleh mcm tu. eii xsuke xsuke. lps ni mmg nk pegi nagoya je. murah pun murah, quality sama.

    ReplyDelete